Frankrijk

Sarlat Dordogne FrankrijkFrankrijk! Hoeveel vakanties hebben we daar doorgebracht? Ik heb er meerdere blogs aan gewijd en er zullen er waarschijnlijk nog vele volgen. Het is immers een ideaal vakantieland voor kampeerders zoals wij met een caravan. Die caravan gebruiken we meestal zo’n drie keer per jaar: de meivakantie, de zomervakantie en een lekker lang weekend in september of oktober. Zolang er schoolgaande kinderen zijn zitten we helaas een beetje vast aan die vakanties die het niet goedkoper maken allemaal.
Plannen we de zomervakantie meestal lang vooruit in verband met beschikbaarheid van de camping, in mei is dat niet nodig. Plaats genoeg op de meeste campings. Dat is maar goed ook want het weer wil nog weleens wisselend zijn eind april en begin mei. Na weken Weeronline gevolgd te hebben nemen we dan een last-minute beslissing. Het leuke is dat je soms op plaatsen komt waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan zou denken. Ons vakantielijstje van de laatste 10 meivakanties geeft daar een mooi beeld van:
2007: Loire in Frankrijk; 2008: Dordogne in Frankrijk; 2009: Nedersaksen in Duitsland; 2010: geen meivakantie (vanwege een eindexamen); 2011: Picardie in Frankrijk; 2012: Vlaamse kust in België; 2013: Tirol in Oostenrijk; 2014: Walcheren in Nederland; 2015: Ahrtal in Duitsland; 2016 Ardèche in Frankrijk.
Eigenlijk allemaal gekozen op basis van de weersvoorspelling en eigenlijk altijd goed uitgepakt. Binnen een straal van 950 km blijkt het dus eigenlijk altijd wel ergens goed weer te zijn. Van de negen bestemmingen liggen er twee in Duitsland, één in Oostenrijk, één in Nederland, één in België en maar liefst vier in Frankrijk. Als ik het lijstje van de zomervakanties er naast zou leggen zou Frankrijk nóg veel vaker voorkomen. Overigens zouden dan ook Spanje, Italië en Zwitserland in het rijtje voorkomen.

Zoals het er nu uitziet wordt 2017 wéér Frankrijk. De voorspellingen schommelen nog wat maar duidelijk is al wel dat er een soort van koudefront over Midden-Europa trekt de komende weken. Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Engeland, Luxemburg, maar ook het noorden van Frankrijk, het wordt er de komende tijd niet warmer dan een graad of veertien. Bovendien wordt het nogal buiig. Onze wens om een keer naar de Bodensee te gaan in mei zal dus minstens nog een jaartje de ijskast in moeten. Was het vorig jaar constant mooi weer in de Ardèche, dit jaar lijken de beste voorspellingen iets westelijker te liggen. Daarom wordt het een herhaling van 2008: De Dordogne. Mogelijk zelfs op dezelfde camping die overigens inmiddels van eigenaar is veranderd.

En hoewel het jullie misschien was opgevallen dat de tijdspanne tussen mijn blogs de laatste tijd nogal groot was zal ik van deze vakantie regelmatig een update geven op mijn blog. Uiteraard met veel aandacht voor de plaatselijke keuken maar zeker ook voor de schitterende omgeving.

Frejus, Cote d'Azur

Mijn eerdere blogs over Frankrijk:
Picardie;
Jura-Drôme-Bourgogne;
Boles de Picolat uit de Roussillon;
Bourgondisch leven;
Esprit de Picardie;
Tarte Flambee uit de Alsace;
Pan Bagnat uit Nice;
Daube de boeuf à la Provencale;
Ardèche;
Oorsprong van de Tarte Tatin.

 

Dit bericht werd geplaatst in familie, Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Frankrijk

  1. Pingback: Schwetzinger Flammkuchen met asperges | Frankrijk blog

  2. Pingback: Ervaringen vastendieet | Het eten is klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s