Esprit de Picardie

esprit de picardie

Esprit de Picardie

Vandaag viel hij in de bus. De nieuwe “Esprit de Picardie”. Ik krijg hem ieder jaar toegestuurd. Ooit eens aangevraagd tijdens een voorjaarsvakantie in Picardië. Het blad verschijnt één keer per jaar in een Nederlandse editie. Speciaal voor toeristen en, met name, Belgen die een weekendje Picardië doen. Het blad ligt het hele seizoen bij de plaatselijke VVV’s, op campings en in hotels. En je kan er dus ook (gratis) lid van worden.
Vorig jaar vond ik het zo leuk dat dit blad in de bus viel dat ik de redactie daarvoor bedankt heb. Voor mij betekent het ontvangen van “Esprit de Picardie” het begin van het voorjaar en dus het kampeerseizoen. In mijn mail aan de redactie noemde ik mijn blog én mijn recept voor hét streekgerecht bij uitstek, de Ficelle Picarde. Blijkbaar was het opgevallen want in januari kreeg ik een mail of ze mijn recept mochten gebruiken in de editie van 2014. Natuurlijk mocht dat en een foto mocht er ook wel bij. Mocht je dit jaar dus in Picardië komen, dat is het gebied ten noorden van Parijs met Amiëns als hoofdstad, dan kan je mij daar tegenkomen op pagina 4.

Naast mij staat een foto van ‘vriendin’ Lieve. Voor de duidelijkheid: Die ken ik niet. Ik zeg het maar even om verwarring te voorkomen. In Picardië was ik echt met mijn eigen Monique. En de Ficelle op de foto ziet er ook minder uit dan de Ficelle Picarde in mijn blog, maar het blijft toch leuk.

Esprit de Picardie

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, familie, Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Esprit de Picardie

  1. Pingback: Frankrijk | Het eten is klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s