Nagerecht 3: Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg

IMG_2770Op Facebook heb ik enige tijd terug mijn volgers verzocht ideeën of recepten aan te dragen van nagerechten omdat ik daar zelf niet zo handig in ben. Ik beloofde ze allemaal te maken. Of dat er van gaat komen weet ik niet maar voorlopig ga ik nog even door. Na het Roomijs met Mars en de Peer met notencrumble stond deze keer deze dragonyoghurt op het menu. Het voldeed aan al mijn criteria: Niet veel werk op de avond van het dineetje, het was lekker en het heeft een mooie presentatie. Waar wil een mens nog meer zijn gezellige avond mee afsluiten?

Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg

Ingrediënten (voor vier personen):
2 el boter,
4 vellen filodeeg,
3 takjes dragon,
400 ml Turkse yoghurt,
200 gram frambozen,
2 el honing,

Extra benodigd:
muffinbakblik

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in vieren zodat er 12 velletjes van ca. 15 x 15 cm ontstaan. Bestrijk alle velletjes met boter. Leg steeds 3 velletjes gedraaid op elkaar zodat een stervorm ontstaat. Duw het filodeeg in vier vormpjes van een muffinbakblik. Bak de filobakjes 12-15 minuten in de oven.

2. Was de dragon, laat hem goed uitlekken en pluk de blaadjes van de takjes. Houd enkele blaadjes apart. Houd enkele frambozen apart en meng de overige frambozen samen met de dragon en de honing door de yoghurt. Verdeel het mengsel over de filobakjes en garneer met de overige frambozen en de overige dragon. Druppel er nog wat honing overheen en serveer direct.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s