Aspergeseizoen 2021

Een blog over asperge wordt zo’n beetje een jaarlijkse traditie en hoewel het lijkt of de winter opnieuw zijn intrede heeft gedaan konden we met Pasen, dankzij de warme dagen ervoor toch al genieten van de eerste asperges uit de koude grond. Dat deden wij dan ook volop en de eerste asperges eten we natuurlijk op traditionele manier dus met een ei, gekookte ham en hollandaisesaus. Daar mag je wat van vinden maar wij vinden het altijd nog heerlijk!  

De komende maanden zal ik zeker nog vaker naar de aspergeboerderij rijden. Genoeg tijd dus om nog wat te experimenteren. Sous vide staat zeker nog op mijn to-do-lijstje en deze week komt ook mijn nieuwe kamado-barbecue binnen.(ik kan niet wachten). Daar zullen asperges het waarschijnlijk ook  goed op doen.  Mochten mijn recepten slagen dan deel ik ze zeker met jullie.

Als ik op de aspergeboerderij ben neem ik ook meteen een fles Bernhard SiLVANER & RIESLING mee, want die is dit jaar gekozen tot Brabantse aspergewijn 2021. Heel benieuwd want de winnende wijn van 2020, de Lovatti-Custoza bianco vond ik persoonlijk erg lekker. Eens zien of deze daar tegenop kan.

Ik wens jullie alvast een heerlijk aspergeseizoen. Bekijk ook mijn andere blogs over asperges:
aspergeseizoen 2018 (met recept voor Flammkuchen met asperges)
aspergeseizoen 2020
recepten met asperges

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, familie, Producten, Winkels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s