Koken op de camping 3: Kartoffelsalat

KartoffelsalatOnze eerste stop deze zomer: Duitsland. Eerst een dagje Heidelberg op camping Walldorf-Astoria en daarna door naar de Bodensee. Het weer zit meteen mee dus dat belooft wat. We strijken neer op camping Gitzenweiler Hof in Lindau. Een heerlijk plekkie met zon wanneer je zon wilt en schaduw wanneer je schaduw wilt. Veel Duitsers en Zwitsers, weinig Nederlanders. Ik kan dus zeggen wat ik wil.
De eerste dag eten we op de camping. De menukaart is, voor Duitse begrippen, weinig verrassend: Schnitzel (wienerart oder jagerart), rumpsteak mit pfeffersosse, Bratwurst und currywurst. Deze keer kies ik voor het laatste omdat ik de pepersaus in Heidelberg al had gegeten.
De tweede dag eten we bij onze caravan. Het is heerlijk weer dus barbecueën is aantrekkelijk. Toch kies ik voor een ook typisch Duitse Kartoffelsalat. En dat kwam eigenlijk omdat ik bij de Lidl een zak met nieuwe aardappelen zag liggen. Heerlijk ze zijn er dus weer: nieuwe aardappelen. Die kook je in de schil. Gezond en gemakkelijk omdat je niet hoeft te schillen.

Kartoffelsalat

Ingrediënten
750 gram aardappelen;
150 gram magere yoghurt;
150 gram mayonaise;
1-2 teentjes knoflook (fijngehakt);
½ el gehakte peterselie;
1 ui;
2 tomaten;
1 komkommer;
zout.

Bereiding
Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 3 cm. Was ze goed en kook ze in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Meng ondertussen de magere yoghurt met de mayonaise, de knoflook en een deel van de peterselie. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaat in partjes (of gebruik gehalveerde kerstomaatjes). Was de komkommer. Halveer deze eerst en snijd de beide helften dan in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer vervolgens in stukken van ongeveer 1 bij 2 cm.
Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en laat verder afkoelen. Meng ze vervolgens met zoveel yoghurt-mayonaisedressing dat het lekker smeuïg wordt. Meng ook de uien er doorheen. Garneer met de tomaten, komkommer en de rest van de peterselie.

Bon appetit!

Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, familie, recept, vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Koken op de camping 3: Kartoffelsalat

  1. Pingback: Koken op de camping 4: Pasta La Bandiera | Het eten is klaar

  2. Pingback: Mijn vijf meest ondergewaardeerde posts | Het eten is klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s