Knakworst Napolitaine (uit de oude doos)

Geen idee hoe oud het boekje is waar dit recept uit komt. Het is een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau die blijkbaar wel meer boeken uitgaven. Natuurlijk heb ik het recept ook even op Google ingetypt en toen kwam er een tweede publicatie uit van nagenoeg hetzelfde recept. Dat was in het Leidsch Dagblad van 19 juli 1958. Zo oud schat ik mijn kooboek niet in. Bijzonder in het boekje is dat geschreven wordt dat kaas in ons land enkel nog wordt gezien als broodbeleg. Als tip wordt meegegeven dat kaas, toegevoegd aan de hoofdmaaltijd, niet alleen voedzamer is, maar in de meeste gevallen ook aparter van smaak en mooier van aanzien. Nederland zou zich daar nog niet van bewust zijn.

Afbeelding van Wijnand Koster uit Etenswaardigheden

Nu klinkt Knakworst Napolitaine zeker voor die tijd nogal buitenlands. Napolitaine wil immers zeggen ‘uit Napels’. Wanneer een gerecht Napolitaine wordt genoemd heb ik niet helemaal kunnen achterhalen. Waarschijnlijk komt het in dit recept door de tomaat in combinatie met kaas. Weet jij het antwoord? Ik hoor het graag.

Ingrediënten
8 knakworstjes
4 plakken mager rookspek
2 hardgekookte eieren
2 tomaten
zout, peper, gehakte peterselie
60 gram geraspte oude kaas
20 gram boter

Bereiding
Snijd de knakworsten in de lengte open en leg ze op de plakken spek in een ovenvaste schotel. Snijd de eieren in plakjes en leg ze op de knakworst. Schik daarop de in plakjes gesneden tomaten en bestrooi deze met wat peper, zout en peterselie. Dek het geheel af met de geraspte kaas, leg daarop wat boterklontjes en geef de schotel midden in een voorverwarmde oven een bruin korstje (20 minuten op 180°C).

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Boeken, recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s