Courseulles-sur-mer

22549507_1570472839662467_5848827726823677237_nVanaf Caen is het een half uur rijden richting kust om in Courseulles-sur-mer aan te komen. Via de D79 en de D12 rijd je langs het Château François d’O, een kasteel met chambres d’hôtes om vervolgens te belanden op het Place du Marché. IMG_1992Dáár en in de Rue de la Mer is zowel op dinsdag als vrijdag een verrassend grote markt met kleding, meubelen, groenten en fruit en andere streekproducten zoals kaas, vlees en wat vis. Voor de echte vismarkt verlaten we echter de Rue de la Mer via de Rue du Bassin. Deze komt uit op de Quai Est. Wanneer je daar afslaat naar rechts kom je vanzelf op de Quai des Alliés.

Direct voorbij de brug vind je daar dagelijks een stuk of vijf vaste viskramen waar de vangst van de dag direct wordt schoongemaakt en/of verkocht. Achter de kramen vertrekken afhankelijk van het getijde de vissersboten voor nieuwe verse vangst van vis en schaal- en schelpdieren als oesters, mosselen, wulken, krabben en kreeften.

hoteldeparis

Als we doorlopen op de Quai des Alliés kom je uiteindelijk op de hoek van de Rue de la Combattante en de Place du Six juin. Één van de plekken in Courseulles-sur-mer waar je moet zijn om de verse vis, maar ook andere Normandische specialiteiten, te proeven. orestoJe vindt er een keur aan restaurants in verschillende prijsklassen.
Meer horeca vinden we wanneer we terug lopen naar de brug bij de vissershaven. les alizesDe brug is behalve brug ook een sluis voor de erachter gelegen jachthaven. Deze haven is enkel geopend bij vloed. Ook de brug is dan open en om de andere kant van de haven te bereiken is het een kleine 700 meter omlopen rondom de jachthaven, waar bij eb ook een gedeelte van de vissersvloot ligt.les embruns

Courseulles-sur-mer is met ruim 4.000 inwoners niet een plaats waar je speciaal naar toe rijdt. Maar ben je in de buurt of verblijf je er in een hotel of op een camping dan is het zeker de moeite waard. Eet er vis, drink er cider op een terras, wandel er langs de haven en bezoek zeker de plaatselijke markt die hier gelukkig nog niét is veranderd in een toeristische attractie met enkel souvenirs.

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Restaurants, vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Courseulles-sur-mer

  1. Pingback: Dieppe | Frankrijk blog

  2. Leuk authentiek plekje in Normandië

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s