Koken op de camping 2: Pasta Alfredo

Koken op de camping

Koken op de camping

Pasta Alfredo! Dat ik die gemist heb bij het maken van al die pasta’s die al eerder in mijn blog zijn genoemd! Pasta Alfredo is, na de Pasta aglio y olio denk ik de eenvoudigste. Maar ook de Pasta Alfredo is weer niet voor niets een Italiaanse klassieker. Lekker als al die andere pasta’s. In de basis is het niet meer dan pasta met gesmolten boter overstrooid met parmezaanse kaas. Meestal wordt hij gemaakt met room en een paar extra ingredienten om er een volledige maaltijd van te maken. Een ideaal recept voor op de camping: Eenvoudig, snel, voedzaam en heerlijk.

Pasta Alfredo

ingredienten (varieer rustig met hoeveelheden en soorten):
400 gram pasta (naar keuze, het is een redelijk dunne saus dus penne is b.v. geschikt);
50 gram roomboter;
200 gram champignons (of andere paddestoelen);
200 ml slagroom;
200 gram gekookte kipfilet (en/of 200 gram gekookte ham);
150 gram geraspte parmezaanse kaas;
zout en (versgemalen) zwarte peper;
voor een Amerikaanse versie: 8-12 gamba’s;

Bereiding
snijd de champignons in reepjes, snijd de kipfilet en/of ham in reepjes of blokjes (of koop ze gesneden, gemak dient de mens op de camping).
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (gebruik het liefst verse pasta, maar op de camping mag het ook gedroogde zijn).
Smelt ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak daarin de champignons goudbruin. Voeg dan de room, de kip/ham en de geraspte parmezaanse kaas toe. Houd van de kaas voldoende over om er overheen te strooien. Roer tot de kaas gesmolten is en alles goed warm is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Gril of bak ondertussen eventueel de gamba’s.
Giet de pasta af zodra deze klaar is. Meng de rest van de boter erdoorheen en vermeng alles met de roomsaus. serveer op een bord, strooi de parmezaanse kaas erover en verdeel de gamba’s over de borden. Maal er ook nog wat zwarte peper overheen.

Verder vandaag een heerlijk dagje Middelburg. Mooie stad, leuke markt op donderdag en een zalig terrasje, waar het gelukkig mooi weer voor was. Bij Oil & Vinegar eindelijk een goede fles gevonden voor mijn zonnebloemolie die ik nu nog vanuit een drieliter fles gebruikte.

Dit bericht werd geplaatst in Italië, recept, vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Koken op de camping 2: Pasta Alfredo

  1. Pingback: Koken op de camping 4: Pasta La Bandiera | Het eten is klaar

  2. xelinexx zegt:

    njam!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s