Foodblogswap mei 2014: Albondigas de Salmón

Albondigas de salmónOok in mei deed ik weer mee met de foodblogswap. Daarbij kookt iedere deelnemer een recept van een ander blog en schrijft daar een post over op zijn of haar eigen blog. Als tapasliefhebber (ik heb er zelfs een apart tapje voor, was ik blij verrast dat ik mocht koken van het blog van Didi: http://www.bijzonderspaans.nl. Een mooi blog met mooie foto’s en leuke recepten. Niet enkel van tapas overigens. De Spaanse ingrediënten en recepten en de bijbehorende foto’s gaven mij direct een vakantiegevoel.

markt spanjeEn al gaan we dit jaar naar Italië, ik zie mezelf al zitten voor mijn caravan. Wijntje erbij en in de relax-stand een hele avond met een paar man bezig zijn met tapas maken en proeven. Voorafgegaan door een bezoek aan de supermarkt om de plaatselijke ingrediënten te ontdekken, proeven en kopen. Een soort van jaarlijkse traditie. Soms meerdere keren per vakantie.

Voor de foodblogswap koos ik ook voor tapas. En omdat ik daar nog niet veel vishapjes bij heb staan koos ik voor zalm. Zalmballetjes welteverstaan. Het moet me wel van het hart. Ik had er wat moeite mee om die heerlijke verse moten in stukken te hakken. Immers wat is er nou lekkerder dan een verse moot zalm op barbecue of grill?
De andere ingrediënten (ui, ei, paneermeel, bieslook, zout, zwarte peper, citroen, bloem en olijfolie) horen typisch bij zalm en/of gehaktballetjes.

Mergozzo Wij aten de albondigas als hoofdgerecht met gebakken aardappeltjes en een frisse tomatensalade. Helaas geen lange avond op de camping.
Het was lekker al had ik misschien iets voorzichtiger moeten zijn met de bloem. Het krokante korstje had wat gaarder gemogen. Het recept vind je hier.

Bekijk zeker ook eens de rest van de site www.bijzonderspaans.nl
En natuurlijk kookte ook iemand van mijn site. Dat was het kookmeisje Anne-Ruth. Zij maakte een Saltimbocca. Blijft lekker.

Dit bericht werd geplaatst in recept, Spanje, Tapas, vakantie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Foodblogswap mei 2014: Albondigas de Salmón

 1. Bijzonder Spaans zegt:

  Wat een leuk stukje Rene! Dank je wel;) Fijn dat je de albondigas de salmón hebt gemaakt.

  Like

 2. Ad zegt:

  Lekkerder dan een verse moot zalm op barbecue of grill?
  Zelf ben ik fan van warm gerookte zalm en ook een huisgerookte zalm kan super zijn.
  De bereiding van de langzaam gegaarde gepekelde zalm bij restaurant Innesto afgelopen donderdag heeft behoorlijk indruk gemaakt.
  Het zalm gerecht bij de Leuf met Cantaloupe meloen en een zalige mandarijnen saus is ook om je vingers bij af te likken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s