Duitse Zuurkoolsoep uit Nedersaksen

Duitse zuurkoolsoep

Na de zomervakanties is het tijd om in de keuken de aandacht te verleggen naar de herfst. Ik vond een heel bijzonder recept van een Duitse zuurkoolsoep en inmiddels is het één van mijn favoriete maaltijdsoepen. Ook een heerlijke opwarmer in de winter. Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik.


Ingrediënten:
1 pak (wijn)zuurkool (500 gram);
1 blik gepelde tomaten(plm. 400 gram);
500 gram rundergehakt;
3 uien;
1 liter groentebouillon;
200 gram gerookt spek;
2 teentjes knoflook;
2 theelepels pimentpoeder;
1 theelepel worcestershiresaus;
4 eetlepels olie;
3 eetlepels peterselie;
pikant paprikapoeder;
peper/(zout).

Bereiding:
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd het gerookt spek in blokjes, mocht je ze aan het stuk gekocht hebben. Bak de ui aan in de olie. Zodra deze glazig zijn voeg je het spek toe. Bak deze en voeg ondertussen peper toe. Zodra het spek gaar is voeg je het gehakt toe. Braad dit aan totdat het gehakt volledig rul is. Voeg dan het blik gepelde tomaten toe. Maak de tomaten met een (houten) lepel enigszins klein. Voeg ook de knoflook toe. Voeg de groentebouillon, de zuurkool, de piment en een deel van de fijngesneden peterselie toe. Laat dit alles ten minste 1 uur zachtjes koken. Gebruik de rest van de peterselie als garnering. Serveren met stokbrood. Lekker zeg.

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Duitsland, recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Duitse Zuurkoolsoep uit Nedersaksen

  1. Monique Meesters zegt:

    Het was echt zalig. Een echte aanrader!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s