LekkerVega RestaurantWeek


Misschien zullen jullie het van mij niet helemaal verwachten, toch wil ik er even bij stil staan. Zeker ook omdat steeds meer mensen besluiten om vegetariër, veganist of op zijn minst flexitariër te worden. Zoals jullie in mijn overzicht van gerecenseerde kookboeken kunnen zien verschijnen er ook steeds meer vegan kookboeken. Mijn favorieten zijn Veg van Jamie Oliver, Evergreen van Mikkel Karstad, de Vegabijbel van Isabel Boerdam en Ode aan groenten van Alice Zaslavsky, al is laatstgenoemde niet volledig vegetarisch. Ook wij zijn geneigd dagjes zonder vlees in onze eetgewoonte op te nemen. Goede boeken dragen er zeker toe bij dat het gemakkelijker wordt en de LekkerVega RestaurantWeek is een goede reden om ook eens te zien hoe de horeca de vraag naar vegan beantwoordt.

De allereerste LekkerVega RestaurantWeek, de opvolger van de Vegetarische Restaurantweek, start op 28 september en duurt tot 2 oktober. Honderden restaurants in Nederland serveren dan vegetarische en/of veganistische gerechten of zelfs een speciaal vega menu. Ook in mijn stad, Tilburg zijn er verschillende restaurants die meedoen en dat zijn zéker niet allemaal restaurants die enkel vega-gerechten serveren. De week is vooral bedoeld om meer mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van vega en aan de andere kant om ‘traditionele’ eetgelegenheden de mogelijkheid te geven te laten zien dat ze ook voor niet-vleeseters meer dan voldoende keus hebben.

De LekkerVega RestaurantWeek sluit goed aan bij de opmars van vegetarische en vegan gerechten op de menukaart en andere (duurzame) ontwikkelingen in de horeca. En natuurlijk ook bij het ‘LekkerVega Keurmerk voor Restaurants’ waaraan inmiddels bijna 500 gecertificeerde restaurants deelnemen.

Vega aanbod in beeld
Op lekkervega.nl is het volledige LEKKER VEGA overzicht van restaurants te vinden. Hier kunnen restaurants gezocht worden op waardering en op provincie of woonplaats. Het aanbod varieert enorm: van lunchroom met vegan gebak en eetcafé’s tot en met Michelinster-restaurants, waaronder ‘Groene Michelinster’-winnaars.  In Tilburg zag ik bijvoorbeeld Bib-Gourmand-restaurant De Houtloods bij de deelnemers staan, maar natuurlijk zijn het er veel meer!

Dit bericht werd geplaatst in Restaurants, Tilburg. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s