Groentekoekjes (uit de oude doos)

Één van de kookboeken die ik regelmatig uit de kast haal is het Handboek kooktechnieken van Le Cordon bleu (Academie d’art culinaire de Paris). Het bevat zo’n 700 kooktechnieken die je kan gebruiken bij het bereiden van eten. Uiteraard met name de Franse keuken, maar ook pasta en loempia. De meer dan 200 (basis)recepten zijn afkomstig van deze wereldberoemde kookopleiding. Natuurlijk zou ik je nu het recept kunnen geven van de oerfranse Coq au vin. Ik raad je ook zeker aan om die eens te maken. Overigens is het boek (ISBN 978 90 6113 832 7 NUR 441) nog maar mondjesmaat tweedehands verkrijgbaar. Het gaat je zeker helpen bij het uitvogelen van je eigen gerechten.

Het receptje dat ik deel is eigenlijk te simpel, maar het is wel een heerlijk bijgerechtje bijvoorbeeld bij jouw Coq au vin of een ander vleesgerecht.

Snijd verschillende soorten groenten, bijvoorbeeld wortel, courgette en aardappel in zeer dunne reepjes (julienne). Zorg dat je in totaal 250 gram hebt. Maak een beslag van 50 gram bloem, 1 ei en zout en peper en meng daar de groenten door. Leg steeds een volle lepel in wat hete olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de koekjes op middelhoog vuur, draai ze met een spatel en keer om tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. De baktijd is 3-4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Toch weer eens wat anders dan ‘gewoon’ wat groentjes.

groentekoekjes le cordon blue
Groentekoekjes van le Cordon bleu
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Frankrijk, recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Groentekoekjes (uit de oude doos)

  1. HCA zegt:

    Ziet er goed uit! Ben benieuwd naar het boek.

    Groetjes,
    Anne

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s