Vakantie dichtbij: Baarle Nassau

In een eerder blog vertelde ik al dat een uitgebreide vakantie er dit jaar helaas niet in zal zitten. Daarom haalden we onze caravan al vroeg van stal om deze voor een heel kampeerseizoen op te zetten in Baarle Nassau op boerderijcamping De Hardel hoeve. Inmiddels staat hij hier zo’n vier maanden en het bevalt, gezien de omstandigheden nog steeds erg goed. Van de nood een deugd maken, noemen ze dat, geloof ik.
Baarle Nassau is ook niet zomaar een dorp natuurlijk. Samen met de Belgische zustergemeente Baarle Hertog vormt het een uniek stukje Europa. Landgrenzen die dwars door woningen gaan, stukjes België in Nederland en omgekeerd. Baarle is één lappendeken. Voor ons is het vrij normaal. We wonen er niet heel ver vandaan en komen er vaak. Ook wanneer het geen vakantie is of onze caravan er niet staat. Toch ontdek je meer wanneer je er, zoals nu, met een caravan toch een soort van vakantie viert.

Groots is het allemaal niet, toch kan je je er best vermaken. Zeker wanneer je net als wij houdt van een terrasje op zijn tijd. Natuurlijk kan je dat doen op één van de terrassen op het drukste punt van Baarle, maar je kan er ook voor kiezen om dat bijvoorbeeld te doen op het terras van brouwerij ‘De Dochter van de Korenaar’ óf op het terras van wijngaard ‘Hof van Baarle’. Op bepaalde tijden kan je dan meteen een rondleiding krijgen en natuurlijk kan je er de lokale producten ook kopen en mee naar huis nemen. Lokale producten zijn er meer te verkrijgen. De Dochter van de Korenaar is niet de enige brouwerij in het dorp. Ook is er nog familiebrouwerij Van Sas met bieren als Blondie, Brood en Prince.  Kaas en vlees kan je vinden bij boerderij Kukelekoe en op onze camping wordt boerderij-ijs verkocht met melk van boerderij Kukelekoe.

Een wandeling door het dorp levert niet veel bezienswaardigheden op. Van oudsher is Baarle Nassau vooral bekend van zijn winkelopenstelling op zondag en ondanks dat dit tegenwoordig in bijna heel Nederland kan is het op zondag nog steeds extra druk. In een volgend blog meer over de omgeving van Baarle Nassau.

Onlangs mocht ik ook het boek ‘De mooiste dorpen van Vlaanderen’ recenseren voor Chicklit.nl. Uiteraard mocht Baarle Hertog daarin niet ontbreken. Mijn volledige review van dat boek kan je lezen door op onderstaande afbeelding te klikken.

Dit bericht werd geplaatst in België, Boeken, familie, Nederland, vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vakantie dichtbij: Baarle Nassau

  1. Harry de Boer zegt:

    Eetcafe De Lantaren is een ander verstopt terras waar het aangenaam vertoeven is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s