Twee jaar Corona en vakanties

Na de recensies op dinsdag en de recepten uit de oude doos op vrijdag begint nu ook op zondag een nieuwe rubriek: Vakantieverhalen. Verhalen over de vele vakanties die we gehad hebben én die we hopelijk nog gaan krijgen. Soms met een regionaal recept, maar soms ook niet. Foto’s zullen sowieso een belangrijk onderdeel zijn.

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat in Nederland het eerste coronageval werd gemeld. Toenmalig minister van medische zorg Bruno Bruins kreeg het nieuws via een briefje live op televisie te horen. Achteraf kan je je afvragen hoe lang Corona daarvoor al onder ons was. Wat veranderde er veel vanaf dat moment. Wie had dat in kunnen schatten. Konden we er eerst nog over grappen, dat veranderde al heel snel in het besef dat het helemaal niet grappig was. Gelukkig gaat mijn blog voornamelijk over de geneugten van het leven. Over wat er dan wel kon binnen de maatregelen.
Voor ons was het al snel duidelijk dat ons favoriete vakantieland Frankrijk in juni geen optie zou zijn. Die vakantie in Bretagne moesten we dus even uitstellen. Misschien dat het in september (2020) wel zou kunnen. In juni kozen we voor de Romantische Straße en de Bodensee in Beieren waar ik eerder al een blog over schreef. Mondkapjes vonden we toen nog maar rare dingen. Wij hadden van Jaap van Dissel immers geleerd dat ze geen of slechts heel weinig effect zouden hebben.

De zomer verstreek en Corona was nauwelijks onder ons. Toch werd het in september helaas wederom geen Bretagne. Deze keer was het weer de spelbreker. Lang treuren deden we niet. Dat hoefde ook niet want we beleefden, getuige dit blog, een heerlijke vakantie aan het Lago Maggiore.

Inmiddels weten we dat Corona na de zomer helaas weer de kop op stak. Vaccins zouden ons uit deze vreselijke pandemie moeten halen. Eerder dan ooit voor mogelijk werd gehouden kwamen er voldoende van op de markt. Vakantieplannen voor juni 2021 konden gemaakt worden. Zou het dan eindelijk toch Bretagne worden? Nee dus! De vaccins werkten wel, maar niet voldoende om de maatregelen af te schaffen, bovendien doofde het virus in de zomer niet zo uit als in de zomer van 2020. Ons leek het handiger om helemaal niet naar het buitenland af te reizen. Het werd dus een rondje Nederland. Van Texel via Zeeland naar het zuidelijkste puntje in Limburg. We zouden dat nooit gedaan hebben zonder Corona, maar we hebben er zeker geen spijt van gehad en zijn blij dat we het gedaan hebben.  Over deze vakantie gaat mijn volgende vakantieblog want dat hebben jullie zeker nog te goed.

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, familie, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Twee jaar Corona en vakanties

  1. Monique Meesters zegt:

    Leuk om weer vakantieverhalen te lezen!! Ga zo door, ik heb ze gemist (en met mij meerderen, heb ik in de wandelgangen vernomen)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s