Beieren in Coronatijd

Rothenburg ob der Tauber

Al vrij vroeg in het jaar plannen wij onze ‘zomervakanties’. Één in juni en één in september. De plek laten we van het weer afhangen, al kwamen we vorig jaar tot de ontdekking dat de kans dan groot is dat je altijd in Zuid-Europa uit komt. Juni en september zijn in Noord- en Midden-Europa nu éénmaal nog niet echt zomermaanden. Misschien moeten we dus genoegen nemen met minder weer om toch ons wensenlijstje af te kunnen werken. De Coronacrisis kwam er dit jaar nog bovenop om onze keuze te bepalen. Lang zag het er namelijk naar uit dat Spanje, Italië en Frankrijk sowieso geen optie zouden zijn. Gelukkig vinden wij het helemaal niet erg om Duitsland aan te doen. We kozen een gedeelte dat we nog niet echt kennen: Die Romantische Straße en de Bodensee in Beieren en zo zijn we inmiddels een aantal dagen in Rothenburg ob der Tauber. Nog voordat de ‘code oranje’ een ‘code geel’ werd. Het weer wordt tot nu toe helaas bewaarheid. Het is fris en behoorlijk nat.

Die ‘code oranje’ heeft zo zijn voordelen. We bereikten de Romantische Straße zonder files. Op de camping is plaats genoeg. Er zijn enkel Duitse gasten. Vandaag is het reisadvies aangepast. Ik ben benieuwd of er nieuwe (buitenlandse) gasten komen. Er zijn nogal wat plekken gereserveerd als ik de bordjes moet geloven. Voor het weer hoef je in ieder geval niet te komen.

De corona-maatregelen verschillen niet heel veel van Nederland: 1,5 meter afstand, handen wassen en ontsmetten. Wat ik heel vervelend vind zijn de mondkapjes in de supermarkt en in de horeca zolang je niet aan een tafel zit. Ik wen er maar moeilijk aan, zeker omdat ik twijfels heb aan het nut ervan. Maar goed: ’s lands wijs, ’s lands eer. We houden ons er dus aan ondanks het aanslaan van mijn brillenglazen. Wat verder opvalt is het standaard invullen van je contactgegevens in de horeca. Een verplichting zodat ze ons kunnen benaderen wanneer blijkt dat iemand corona heeft die tegelijk met ons binnen was. Daar heb ik verder geen problemen mee.

De eerste Schnitzel (Wiener art) heb ik inmiddels verorberd. Vandaag kook ik voor een nieuwe review uit ‘Hemels koken’ van Nicole Pisani een eenvoudig ‘Gröstl-achtig’ gerecht. Dat past prima bij het buiige weer. Erbij geef ik onze vaste ‘vakantie-salade’ die ik ooit leerde uit het Vakantiekookboek Frankrijk van Onno Kleyn. Daarvan geef ik je het recept dat je nóóit meer mag vergeten wanneer je op vakantie gaat:

Maïs-erwtensalade

Ingrediënten: klein blikje doperwten, klein blikje maïs, sjalotje, handje peterselie, mayonaise, peper en zout.

Bereiding
snijd het sjalotje fijn (ragfijn zoals Onno Kleyn zegt), hak de peterselie fijn, meng maïs, doperwten, sjalot en peterselie door elkaar. Maak aan met net voldoende mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Hoe eenvoudig wil je het hebben op vakantie?

Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, familie, recept, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Beieren in Coronatijd

  1. Pingback: Twee jaar Corona en vakanties | Frankrijk blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s