Genieten aan het Lago Maggiore

Ik heb thuis niet te klagen als het om de waardering voor mijn kookkunsten gaat. Toch is er één ding dat me vaak wordt verweten: Ik maak te weinig pastagerechten! De reden is logisch: ik houd er zelf niet zo van. Wanneer ik dus een avond niet thuis eet, staat er steevast pasta op tafel. Het liefst spaghetti bolognese en nee, niet met zelfgemaakte ragù.
Maar zo gauw we, zoals nu, in Italië zijn begint het ook bij mij weer te kriebelen. Vorig jaar waren we in Ligurië en mocht ik een aantal Italiaanse kookboeken recenseren. Dit jaar staat onze caravan aan de rand van het Lago Maggiore en ook nu mag ik weer een Italiaans kookboek recenseren: Big mamma’s cucina popolare. De Italiaanse keuken is sowieso onveranderd populair. De review is binnenkort weer te lezen op Chicklit.nl, maar ik kan al vast verklappen dat het een heerlijk kookboek is. Heel veel herkenbare klassieke recepten, waarvan ik een aantal al jaren eerder op mijn blog plaatste. Twee daarvan maakte ik deze vakantie ook weer: Saltimbocca en Spaghetti Carbonara. Wie weet volgen er meer.

Lago d’Orta

Ondertussen genieten we hier volop van Piemonte. Het Lago Maggiore met onder andere Stresa en de Borromeïsche eilanden en het Lago d’Orta met het Isola San Giulio en dat allemaal onder een heerlijke Italiaanse zon. Vanavond een hapje eten in het restaurant dat we hier 8 jaar geleden ontdekten. Als het net zo goed smaakt als toen hebben we een heerlijke avond voor de boeg.
Voor de thuisblijvers onderstaand recept wat ik tegenkwam in de ‘Bene Insieme’. De italiaanse versie van de Allerhande:

Riso integrale con pollo

Ingrediënten voor vier personen:
200 gr zilvervliesrijst
400 gr kipfilet (met huid)
100 gr snijbiet
kippenbouillon
extravergine olijfolie
zout

Bereiding
kook de rijst met wat zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de kippenbouillon en bak de snijbiet aan in een beetje olie. Blus af met wat kippenbouillon. Smeer de huid van de kipfilet in met wat olie en bestrooi met wat zout. Braad de kipfilet op de huid. Zorg dat de kipfilet plat in de pan blijft liggen door er bijvoorbeeld met een spatel op te drukken. Draai de kipfiliet na vier minuten om en bak nogmaals 4 minuten op middelhoog vuur. Maak het bord op door onderin rijst te leggen, daarop een bedje van snijbiet en tot slot de kipfilet. Werk af met het bakvocht.

Dit bericht werd geplaatst in familie, Italië, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Genieten aan het Lago Maggiore

  1. Pingback: Twee jaar Corona en vakanties | Frankrijk blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s