Baden Württemberg – Konstanz

Na ons verblijf in het Rhein-Neckar-Kreis gaan we een stuk zuidelijker: De Bodensee!
Dit meer vormt een soort van drielandenpunt tussen Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Op Duits grondgebied grenst de Bodensee voor een klein deel aan Beieren (Lindau) en voor zowat de hele noordzijde aan Baden Württemberg
.

Een schitterende zonsondergang boven de Bodensee vanaf Camping Henge in Konstanz.
Uitzicht Camping Hegne

In het Beierse deel kwamen we al vaker. Gecombineerd met een bezoek aan Oostenrijk (Bregenz) en Liechtenstein. Bovendien ligt het ook gunstig op doorreis naar bijvoorbeeld het Gardameer in Italië. Bij mooi weer is het zeker leuk om hier enkele dagen te verblijven. Een bezoek aan bovengenoemde steden is zeer de moeite waard en zonder caravan gemakkelijk binnen één dag te rijden.

Tijdens onze laatste vakantie aan het Lago Maggiore besloten we om op de terugweg de andere kant van de Bodensee aan te doen. Zo kwamen we terecht op camping Hegne, gelegen aan de Untersee. De Bodensee bestaat uit twee delen: De Obersee en de veel kleinere Untersee. Vanaf die camping heb je schitterend uitzicht op het eiland Reichenau. Ook is het centrum van Konstanz, met 84.000 inwoners de grootste stad aan de Bodensee, slechts op 9,5 km verwijderd én vanaf de camping met de trein bereikbaar. Het treinkaartje kregen we bovendien gratis op de camping.

Nu herinner ik me Konstanz niet als een hele bijzondere stad, toch staan er wel wat historische gebouwen in de Altstad, waar het ook wel gezellig wandelen is. Het feit dat het een universiteitsstad is maakt dat hij wel levendig is en de ligging aan de Bodensee maakt het natuurlijk af.

Gemak dient zeker op de camping de mens. Wanneer we niet in een restaurantje belanden is het fijn om een lekker en eenvoudig maaltje op de camping te maken.

Gerecht: Aardappel-spinazie-stoofpotje

Ingrediënten (2-3 personen)
1 ui;
2 knoflooktenen;
600 gr aardappelen;
300 gr wortelen;
2 el olijfolie;
750 ml groentebouillon;
100 gr babyspinazie;
100 gr feta;
8 stelen bladpeterselie;
½ biologische citroen;
¼ tl chilivlokken;
zout en peper;
mild paprikapoeder.

Bereiding
Snipper de ui en 1 knoflookteentje, schil de aardappelen en de wortels. Snijd de aardappelen in stukken van 1,5 cm en de wortel in schijfjes van een halve cm.
Verhit de olie in een (hapjes)pan en fruit daarin de ui en de knoflook glazig. Bak de aardappelen en wortels gedurende twee minuten mee en blus af met de bouillon. Dek af en laat 15 minuutjes zachtjes koken. Was ondertussen de spinazie en brokkel de feta in stukken.

Maak vervolgens gremolata:
 Hak hiervoor de peterselie en de overgebleven knoflook fijn, rasp de schil (zeste) van de halve citroen en meng deze ingrediënten samen met de chilivlokken.

Voeg vervolgens de spinazie aan de stoofpot toe  en gaar deze twee minuten mee. Breng de stoofpot op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Garneer met de feta en de gremolata.

______________________________________

Meer over Camping Hegne vind je hier
Meer over Konstanz vind je hier

Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Oostenrijk, recept, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s