Original Spices

original spicesZoals zo vaak, was ik ook in 2015 op vakantie in Frankrijk. En wat doe je op vakantie? Eten in een restaurant en genieten van de lokale keuken. Ik bestelde een vis in vadouvan-roomsaus. Ik vond het heerlijk. Thuisgekomen wilde ik dat ook. Ik maakte het met kokosroom en roodbaars. Het was mijn eerste kennismaking met de kruidenmixen van Jonnie Boer en Euroma. Sindsdien zijn er meerdere potjes Vadouvan doorheen gegaan. Want wie wil er nog gewone kerrie wanneer je ook Vadouvan kan gebruiken? Eerlijk gezegd ben ik de smaak uit het Franse restaurant al lang vergeten.

Natuurlijk wordt je nieuwsgierig naar die andere smaken die naast ‘jouw’ geheim ingrediënt Vadouvan staan en al snel kwam er een tweede kruidenmengsel standaard in huis. Met de Garam masala maakte ik onder andere een heel eenvoudige Aziatische roerbak.kruidenrekMet de nieuwe mengsels die vorig jaar uitkwamen begint mijn kruidenrek al aardig vol te raken. Ik mocht ze van Euroma uitproberen en kwam tot de ontdekking dat ook deze weer heel bijzonder zijn: De Ceviche gebruikte ik voor een dressing over mijn salade die ik bij de sous vide gegaarde zalm at, maar hij kan ook gebruikt worden om de zalm zélf mee te garen. De bijzondere Mole, met cacao, was heerlijk bij kip. Bijkomend voordeel vind ik dat aan de Original spices geen zout is toegevoegd en dat is in de meeste kruidenmixen wel anders.

speculaaskruidenkoekDe derde nieuwe mix zijn speculaaskruiden. Die zijn ongetwijfeld ook heerlijk in een lekkere Hollandse stoofpot, maar ik maakte er gevulde speculaas mee zoals die ook op de website van Euroma staat. Ook deze was weer net wat meer bijzonder dan de ‘gewone’ speculaas- en koekkruiden.

Hoewel ik als fervent hobbykok graag alles zelf maak en normaal geen gebruik maak van zakjes en pakjes vind ik de kruidenmixen van Original Spices meer dan de moeite waard. Bovendien: Vadouvan maak je niet zomaar even zelf. Het bevat immers gefermenteerde ingrediënten.

Behalve voor wat luxere gerechten gebruik ik ze vooral om de dagelijkse maaltijd wat bijzonders mee te geven en dát wordt thuis iedere keer weer gewaardeerd.

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Producten. Bookmark de permalink .

3 reacties op Original Spices

  1. Caroline van Dijk zegt:

    Wat een ontzettend leuk blog. Lekkere recepten en mooie foto’s. Een van die foto’s laat een kruidenrek zien met de vierkante Euroma potjes er in. Die zou ik ook wel willen. Kan echter niet dat rek vinden. Mag ik weten waar het gekocht is?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s