Een kerstverhaal over ham

hamZo tegen het einde van het jaar is het goed om je gewoonten eens tegen het licht te houden. Misschien kan je sommige wel achterwege laten. Andere kan je misschien wat bijschaven. En misschien zijn er ook die je zo kan laten, tot in lengte van jaren.

In het leven kunnen we besluiten om in dingen te geloven. Sommige overtuigingen zijn nuttig, andere zijn iets van vroeger en zijn tegenwoordig minder van belang. Waarin besluit jij te geloven? Er zijn geen foute antwoorden, maar het beste is: “IN MEZELF!”

Geef jezelf in deze kerstperiode een cadeautje: herbekijk en test je ideeën, je principes, je regels. Hier is een kort verhaal dat het belang aantoont van het overdenken van oude gewoonten, misschien van achterhaalde overtuigingen:

Toen ik jong was, serveerde mijn moeder ons ham. Telkens voordat het stuk vlees in het midden van de tafel werd geplaatst, werd er aan beide uiteinden een stuk afgesneden.
Nieuwsgierig als ik was besloot ik op een dag mijn moeder te vragen waarom ze beide uiteinden van de ham sneed voordat ze hem serveerde. Met een verbaasde blik antwoordde ze: “Je grootmoeder heeft me laten zien hoe ik het moet opdienen”.
Meteen pakte ik de telefoon: “Oma, waarom snij je aan beide kanten een stuk van de ham voordat je hem serveert?”. ”Mijn jongen, je overgrootmoeder snijdt de ham aan beide uiteinden. Ik heb dat van haar geleerd”.
Ondanks dat ik mijn overgrootmoeder in het hiernamaals niet kon bereiken, ontdekte ik ten slotte dat er in het huis van mijn overgrootmoeder slechts een klein fornuis stond. De ham paste gewoon niet in de oven! Hij werd daarom aan beide kanten geamputeerd om redenen van ruimte. Drie generaties hamsnijden voor niets!

Onthoud dus: de meeste overtuigingen, inclusief de jouwe, zijn slechts hamverhalen!

Vrij vertaald uit: Pierre Morency, Vraag en je zult ontvangen.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, familie, Frankrijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s