Een verhaal over ham

hamToen ik jong was aten we thuis regelmatig ham. Telkens voordat het stuk vlees in het midden van de tafel werd geplaatst, sneed mijn moeder van beide uiteinden een stuk af. Nieuwsgierig als ik was besloot ik op een dag mijn moeder te vragen waarom ze beide uiteinden van de ham sneed voordat ze hem serveerde.

Met een verbaasde blik antwoordde ze: “Je grootmoeder heeft me laten zien hoe ik het moet opdienen”. Meteen pakte ik de telefoon: “Oma, waarom snijd je aan beide kanten een stuk van de ham voordat je hem serveert?”. ”Mijn jongen, je overgrootmoeder snijdt de ham aan beide uiteinden af. Ik heb dat van haar geleerd”.

Ondanks dat ik mijn overgrootmoeder in het hiernamaals niet kon bereiken, ontdekte ik ten slotte dat er in het huis van mijn overgrootmoeder slechts een klein fornuis stond. De ham paste gewoon niet in de oven! Hij werd daarom aan beide kanten geamputeerd om redenen van ruimte. Drie generaties hamsnijden voor niets!

Onthoud dus: de meeste overtuigingen zijn slechts hamverhalen!

Vrij vertaald uit: Pierre Morency, Vraag en je zult ontvangen.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, familie, Frankrijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s