Amiens, augustus 2017 – Gastblog

Zoals beloofd zal  ik zo nu en dan een gastblog plaatsen op ‘Het eten is klaar’. Deze keer de terugblik op een heerlijke zomervakantie met een topervaring aan het eind, geschreven door Peer Meesters. 

DSC05568De vijf weken zomervakantie zaten er bijna op. Het was inmiddels de tweede helft van augustus en we waren onderweg naar Nederland. We, dat zijn Marcelle, Lars van 7 jaar en Peer, zouden nog één overnachting doen in een chambre d’hotes vlak bij Amiens.
Het dorp waar wij overnachten, Saint Fuscien, was zo klein dat er geen restaurantje te vinden was. De dame die de chambre d’hotes bestierde verwees ons daarom naar de stad; daar waren volop leuke restaurantjes te vinden. Daarmee had ze niets teveel gezegd want Amiens bleek een schitterende stad te zijn met heerlijke restaurantjes gelegen aan de oever van de Somme. Terloops merkte ze nog even op dat het voor ons wel de moeite waard kon zijn om ’s avonds om 21.00 uur nog even bij de kathedraal, de Notre-Dame, te gaan kijken; er zou daar een mooi lichtspektakel zijn.
Nu waren we best moe van een dag autorijden en we vonden dat Lars ook een beetje op tijd naar bed moest omdat we de volgende dag door zouden rijden naar huis dus in eerste instantie waren we niet meteen enthousiast. We hadden ook geen idee wat we ons hierbij voor moesten stellen maar, aangezien we tegen die tijd toch klaar waren met eten, besloten we uiteindelijk toch maar even te gaan kijken. Lars had er eigenlijk niet zo’n zin in maar, zo zei hij: “hij gunde ons wel een leuke afsluiting van de vakantie”.

DSC05571Op het plein voor de kathedraal aangekomen zagen we dat er zich al behoorlijk wat mensen hadden verzameld. Sommigen hadden zich uitgebreid geïnstalleerd met tuinstoelen; anderen zaten op de grond. Wij zijn er toen ook maar bij gaan zitten. Na even te hebben gewacht begon het lichtspektakel en, dat moet gezegd, overtrof al onze verwachtingen. Ademloos hebben we zitten kijken hoe de kathedraal in het licht werd gezet. Hoe lang het duurde durf ik niet te zeggen maar het was werkelijk prachtig. Na afloop verklaarde Lars dat hij dit het mooiste vond van de hele vakantie. Tot aan die laatste avond was dat voor hem de lange wandeling die we maakten op het Plateau de Beille.
Hoewel ontzettend Francofiel waren we nog nooit in Amiens geweest maar wat een heerlijke stad is dat. Gelukkig kunnen we al weer uitzien naar een volgend verblijf in Amiens; in maart ga ik daar samen met Marcelle naar een concert van Calogero. We zijn dan samen 2 dagen in deze stad; lekker genieten van de bezienswaardigheden, lekker eten en drinken en van elkaar…

Dit bericht werd geplaatst in familie, Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s