Bayeux

IMG_178214 oktober. Het is één van die zeldzame oktoberdagen dat de temperatuur uitkomt boven de 20 graden. We parkeren onze auto op de Passage des boucheries en van daaruit lopen we onder een oude poort door recht op restaurant Pourquoi Pas in de Rue Saint Martin. De Rue Saint Martin vormt, met onder andere de Rue Saint Malo en de Rue Saint Jean, een lange route met veel winkels en horeca. De bezienswaardigheden zijn nooit ver van de route: Om te beginnen het Musée de la Tapisserie de Bayeux. Een 70 meter lang geborduurd wandkleed voor de liefhebber dat de slag om Hastings in 1066 uitbeeld. Het kleed komt waarschijnlijk ook uit de 11e eeuw. Wij behoren niet tot die liefhebbers. We hebben het dus niet gezien maar het moet genoemd worden in een blog over Bayeux. IMG_1781Verder de kathedrale kerk, de Notre Dame van Bayeux. Een schitterende kerk in Romaanse én Gotische stijl. Maar wat ons in ons korte bezoek het meeste aansprak waren de leuke hoekjes met veel horeca en terrassen, de schitterende middeleeuwse huizen en de rivier die overal opduikt en veel lager lijkt te liggen dan de stad. Na twee dagen heeft Normandië nu al ons hart gestolen.

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bayeux

  1. Pingback: Dieppe | Frankrijk blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s