Foie Gras in Sarlat-La-Canéda

bloc foie grasOmdat we de eerste dag 100 km verder hadden gereden dan gepland hadden we vandaag tijd om het rustig aan te doen. Op de camping geen broodservice dus moesten we het doen met wat we over hadden van de dag ervoor. Gelukkig was dat meer dan genoeg. Nog voor tien uur verlieten we de camping om vervolgens zo’n 3,5 uur later aan te komen op camping Huttopia in Sarlat-La-Canéda. Een strakblauwe lucht en een thermometer die 23 graden aangaf waren ons welkom. De camping ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Sarlat en uiteraard wilden we daar nog even naar toe. Het centrum was een feest van herkenning. We waren hier immers twee keer eerder geweest. Al was de laatste keer al weer zo’n 9 jaar geleden. De enorme deuren van de markthal, het Place de la Liberté en de ontelbare winkels waar foie gras verkocht wordt. Samen met truffels en walnoten dé specialiteit van de regio.

Hoe zouden ze hier eigenlijk aankijken tegen de omstreden wijze van de productie van foie gras? Lijkt me heel moeilijk als het zo’n belangrijke bron van inkomsten is voor de hele regio. Ze lijken zich er hier in ieder geval niet voor te schamen. Integendeel: ze zijn er trots op en het wordt je van alle kanten ‘toegeschreeuwd’. Omdat het hier zo gewoon is aten ook wij ’s avonds als voorgerecht een Bloc de foie gras. Die staat hier bij ieder restaurant op de kaart. En neem van mij aan: er zijn hier heel veel restaurants. Nadeel van foie gras is dat het ook nog eens erg lekker is. Overigens wordt hier vaak gebruik gemaakt van eendenlever. Immers ook eend staat hier veel vaker op de menukaart dan bij ons. Op de markt in Sarlat staan naast de kramen met Foie Gras ook veel kramen met eend. Een paar dagen later bereidde ik dan ook een zalige pasta met eendenreepjes waarvan ik het recept binnenkort zal plaatsen.
Uiteraard zoude we de komende dagen nog terugkomen in Sarlat. Al was het alleen maar vanwege de markten op woensdag en zaterdag.

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Restaurants, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Foie Gras in Sarlat-La-Canéda

  1. Pingback: Gebraden kip met champignons | Frankrijk blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s