Cantharellen

Oostenrijk blijft natuurlijk het land van de Wiener schnitzel. Zonder Wiener schnitzel geen restaurant. Maar dat wisten we natuurlijk van te voren. Al had ik in Karinthië meer invloeden vanuit Italië verwacht. Natuurlijk staat er wel degelijk pizza en pasta op de kaart. Maar waar is dat tegenwoordig niet het geval? Bovendien hebben we hier in Karinthië (Millstät) de smerigste pasta (zowel de Carbonara als de Bolognese waren smerig) ooit gegeten. Maar het zou ook door de erbij geserveerde ‘Parmezaanse’ kaas kunnen komen die echt niet helemaal goed was.  En het lag zo idyllisch aan het meer.
Er waren ook successen. Een toprestaurantje dat genoemd werd in de ANWB-gids en dat we anders zeker gemist hadden was Kaufmann und Kaufmann in Villach. Ik had er een heerlijk stuk rundvlees in Bouillon. Gaan we thuis ook doen!
Of een restaurantje met een typisch Oostenrijkse keuken, leuke serveersters in Dirndljurkje en een heerlijk terras onder de platanen : Hotel Zur Post in Döbriach.
Wat naast eerder genoemde gerechten opvalt op de Karinthische menukaart zijn Cantharellen. Er is een museum over en ze zijn overal verkrijgbaar. Ook in de supermarkt. In hoeveelheden zoals bij ons ongeveer de champignons. Ik at ze in Feldkirchen in restaurant ‘Zum Wirtshaus’. Ik kreeg er Knödel bij maar dat had van mij ook een lekkere gekookte pieper mogen zijn. De geleverde deegproducten vallen mij hier meestal tegen, maar ieder zijn smaak natuurlijk. De Cantharellen (Eierschwammerln) in roomsaus waren zalig. Ook een receptje om thuis uit te proberen. Net als de Schwammerlsoep.De komende week hopen we op nog meer successen. Tot dan!

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, familie, Oostenrijk, Restaurants, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s