Vakantiekilo’s

afvallen71Heel af en toe komt het in mijn blogs terug dat ik rekening moet houden met weer een dieet. Natuurlijk passeren ze allemaal: Weight watchers , South beach, Sonja Bakker en nog veel meer. Ik had er niet zo veel mee. Waarschijnlijk ook omdat ik zelf kan eten wat ik wil zonder al te veel aan te komen.
Ondertussen las ik wel artikelen en boeken: De Voedselzandloper van Kris Verburgh, De Pure keuken van Pascale Naessens en (op vakantie) Voedingsmythes van Martijn Katan. Natuurlijk ook heel veel betrouwbare en minder betrouwbare websites. Daardoor wordt een eigen beeld gevormd over gezonde voeding. En na ieder boek wordt het beeld bijgesteld.
Op vakantie ontstond het idee om mijn eigen ideeën in de praktijk te brengen.
In huis is iedereen gezegend met een goede gezondheid. Ook geen allergieën of intoleranties. Daar hoef ík dus geen rekening mee te houden en dat maakt het wel eenvoudiger. Hooguit een licht verhoogde bloeddruk bij mezelf en een aanleg voor een te hoog cholesterol. De komende maand staat in het teken van gewoon gezonde voeding met als doel op een mooi gewenst gewicht komen en hopelijk om dit vast te kunnen houden. In mijn blog én op Facebook zal ik hier verslag van doen en mijn keuzes voor de maaltijden zo nu en dan toelichten. Ik benadruk dat dit is wat ík ervan vind. Niet wetenschappelijk onderbouwd en waarschijnlijk niet voor mensen die rekening moeten houden met een dieet. Verder houd ik van koken dus zullen de gerechten vooral in de weekends uitgebreider zijn. Om die reden ook stel ik nog enkele doelen extra voor deze maand:

  • géén pakjes en zakjes (zoek op Twitter eens op #nopakjes);
  • om allerlei redenen: meatless Monday (www.meatlessmonday.eu);
  • minstens één keer in de week vis;
  • beperkt zoutverbruik vanwege hoge bloeddruk.

Natuurlijk weten we allemaal dat niet enkel het eten bijdraagt aan afvallen en je beter voelen. Bewegen is bijna net zo belangrijk. Dat hoeft geen topsport te zijn. Gaat ook niet meer lukken. Op de fiets naar het werk, zo nu en dan tennissen en misschien een paar keer in de week hardlopen. Als er maar bewogen wordt. Over die ‘trainingen’ zal dit blog niet gaan. Gewoon doen!

meatless mondayMaandag gaan we beginnen. Dat wordt meteen een vleesvrije dag. Iets wat we eigenlijk helemaal niet gewend zijn. De eerste uitdaging is dus meteen daar!

Wil je op de hoogte blijven of met ons meedoen? Volg dan dit blog én volg ons op Facebook én Twitter.
Geniet, hopelijk net zoveel als wij, van de recepten en misschien heb je wat aan mijn mening over gezond eten.
Wil je een maand met ons meedoen dan is het handig als je één (of meer) weken na ons begint. Dan kan je het beste gebruik maken van mijn recepten en tips!
Graag hoor ik ook jouw mening en ideeën. Daar kan ik ook nog wat van leren!

Dit bericht werd geplaatst in familie, Producten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s