Kruidenolie

kruidenolieSinds mijn bezoek aan restaurant Taste heb ik het ook staan: zelfgemaakte kruidenolie. Het is eenvoudig te maken en het geeft direct heel veel smaak aan vlees, groente of vis. Het is bovendien heel lang houdbaar. Ik vul het zelfs regelmatig aan als ik weer eens wat kruiden over heb. Eigenlijk kan je van alles gebruiken. Ik heb tijm als basis genomen maar er kan bijvoorbeeld ook rozemarijn in en een rood pepertje. Begin met 3-4 teentjes knoflook voor zo’n 200-250 ml olie. Snijd de tijm en/of rozemarijn klein en doe die er bij in het flesje of potje. Ben niet te zuinig met je kruiden 1-2 takjes van beide is prima. Al na enkele uren heb je een heerlijke olie en na enkele dagen is het nog beter.

 

Als je de olie gebruikt om in te braden gebruik voor het bakken dan enkel de olie. De knoflook zou anders verbranden en bitter worden. Op het laatst kan je nog wat van de knoflook aan je saus toevoegen. Zorg dat die niet alsnog verbrandt!
Natuurlijk kan je de olie ook gebruiken om groenten als courgette, groene asperge of rode biet te marineren en zo extra smaak mee te geven.

Zeker proberen en gebruiken!

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s