Margriet Kookboek

margriet kookboek

Hoe bereid je eigenlijk bloemkool? Het Margriet kookboek biedt uitkomst:

Laat de bloemkool in zijn geheel of verdeel hem in niet al te kleine stukken en verwijder zoveel mogelijk de blaadjes, die zich tussen de bloemkoolroosjes bevinden. Laat de bloemkool enige uren in water met zout staan om eventuele rupsen te verwijderen, was de groente en leg haar in weinig kokend water, waaraan geen zout is toegevoegd (de bloemkool blijft dan blanker van kleur) met de stronk naar beneden. Laat de kool 15 à 20 minuten gaar koken. Strooi er wat zeer fijn zout over en giet er wat gesmolten boter overheen. Strooi er tevens, desverkiezend, wat geraspte kaas of peterselie op.

Nou valt die 15-20 minuten nog wel mee. Asperges worden in dit boek toch al gauw drie kwartier gekookt en ook snijbonen hebben een half uur nodig. Gelukkig denken we daar tegenwoordig anders over. En zet u uw bloemkool een aantal uren in zout water? Waarom eigenlijk niet? Minder rupsen? Bestrijdingsmiddelen? Of was dit sowieso een fabeltje? Wie weet het antwoord?

Verder is het natuurlijk een waardevol kookboek. Nog steeds gewild ook. Maar ik doe het niet weg. Mijn moeder kreeg dit boek op 5 december 1955 van mijn vader. Zij vond het ook lang moeilijk om weg te doen. Maar nu ze gingen verhuizen was toch het moment daar dat ik het mocht meenemen. ik zal er zuinig op zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, familie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Margriet Kookboek

  1. Pingback: Kookboeken | Frankrijk blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s