Foodblogswap november 2015: Ramen noodle soep

Ramen Noodle soepZo nu en dan doe ik mee aan de Foodblogswap. Daarbij koken Foodbloggers van elkaars blog een willekeurig recept. Het recept mag aangepast worden maar moet wel herkenbaar blijven. Ik mocht deze keer koken van het blog van Andrea Janssen: 4pure.nl. Een mooie site met mooie foto’s. Maar dat is dan ook haar vakgebied. Op de site kwam ik veel lekkere dingen tegen. Ik koos voor een vrij eenvoudig recept. Wel één waarvan ik van te voren wist dat het thuis in de smaak zou vallen, omdat het enkel ingrediënten bevat die eigenlijk iedereen hier in huis lekker vindt. Ik heb het recept niet veel aangepast. Dat vond ik niet nodig. Ik doe echter niet aan hálve teentjes knoflook en halve theelepeltjes. Dat heb ik dus naar boven afgerond en in één geval vervangen door cm’s.
Voor de duidelijkheid: het recept heet Ramen en het ís een Noodlesoep. Daarvan stond er al één op mijn site. Het verschil in recepten is gelukkig groot genoeg om ze alle twee op te nemen. Wij hebben er van genoten.

IMG_8801Ingrediënten
250 gr kipfilet of kippendij;
4 hardgekookte eieren;
2 el water;
4 el sojasaus;
1 teentje knoflook;
1 tl sesamolie;
2 tl droge sherry (mirin mag ook);
1-2 cm verse gember (geraspt);
1,5 l kippenbouillon;
2 tl vijfkruidenpoeder;
300 gr (udon) noodles;
150 gr taugé;
300 gr paksoi in smalle reepjes.

Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en breng een pan water aan de kook. Pocheer de kip 5 minuten in het kokende water.
Kook de noodles (eventueel in het zelfde kokende water) volgens de verpakking al dente. Breng in een andere pan water, sojasaus, knoflook, sesamolie, sherry en geraspte gember aan de kook. Laat sudderen tot er een siroop gevormd is. Voeg dan de kippenbouillon, het vijfkruidenpoeder en de stukjes kip toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
Zet de ondertussen borden of soepkommen klaar en verdeel de paksoi, taugé en noodles over de borden. Schenk de soep er overheen. Pel de eieren, halveer ze en leg deze bij de soep. Direct serveren!

best ramen ever

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Foodblogswap november 2015: Ramen noodle soep

  1. Leuk te lezen! Ook bij mijn gezin was het een topper, de pan was leeg naderhand. En mocht je volgende keer weer meedoen, dan mag ik misschien een keer van jouw blog koken. Lijkt me leuk, want ik zie heerlijke recepten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s