Terug naar het Gardameer

Salo aan het Gardameer in Italië. (lake Garda, Lago di Garda)
Salo (Gardameer)

Na twee keer Lago Maggiore besloten we het in 2014 eens te proberen aan het Gardameer. We troffen het niet. Het weer zat namelijk niet mee. Op sommige dagen wilde het maar niet stoppen met regenen. In Verona kwamen we niet verder dan het terras en er was nog iets wat me tegen stond. De oevers van het meer vond ik behoorlijk aangetast door het massatoerisme. In ieder geval het zuidwestelijke gedeelte nabij Manerba del Garda waar wij zaten. Ik was plaatsen als Stresa en Baveno gewend langs het Lago Maggiore, waar ik de oevers toch veel aantrekkelijker vind. De jaren erna werd het veelvuldig Frankrijk, een enkele keer Oostenrijk en nogmaals Italië, maar dan Ligurië in de buurt van Cinque terre.

In 2020 keerden we door Corona terug naar Feriolo aan het Lago Maggiore vlak bij Baveno. Een cadeautje vanwege het weer en toch de lange twijfels of we wel zouden kunnen gaan. Gelukkig bleef de zomer in 2020 nagenoeg coronavrij.

In 2021 was Corona nog steeds onder ons. In eerdere blogs vertelde ik over onze vakantie in Nederland in juni. In september speelde het weer ons parten. Zeker wanneer we naar Frankrijk zouden willen. Zuid-Bretagne staat nog steeds boven aan ons wensenlijstje. We besloten dus om het Gardameer een herkansing te geven. Vooral ook omdat het weer ons nu gunstig gezind zou zijn volgens de weerprofeten. Om het noodlot extra te tarten gingen we zelfs naar dezelfde camping in Manerba del Garda, camping Baia Verde. Deze keer hadden we een plek aan het meer. Dat was ons een jaar eerder aan het Lago Maggiore ook goed bevallen. Die oevers van het meer zien er bij zonneschijn heel anders uit dan in de regen, kan ik vertellen. Nog steeds geen Baveno overigens omdat er in het gebied waar wij zaten enkel campings en hotels aan de rand van het meer zaten. Verona blijkt als het droog is een schitterende stad en ook in Sirmione en Salo aan het meer is het goed toeven. Het Gardameer heeft  zeker revanche genomen op de vakantie van 6 jaar eerder. Nu nog een keer naar de andere kant van het meer!

Dit bericht werd geplaatst in Italië, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s