Servisch rijstvlees (uit de oude doos)

Dit recept is misschien een wat vreemde eend in de bijt binnen deze rubriek. Vreemd omdat het niet uit een oud kookboek komt, maar uit een oude verzameling recepten die ik ergens op een stapel heb liggen. Het is mij toegezonden door een oud-collega naar mijn allereerste (gratis) e-mailadres eindigend op de uitgang @freemail.nl. Die bestaat al lang niet meer. Waarschijnlijk kreeg ik het toegezonden omdat ik een etentje met vrienden had gepland en hij me tips wilde geven. Ik kan me herinneren dat we het wel vaker over koken hadden samen. In dezelfde email stonden nog meer recepten. Onder andere één voor borsjtsj. Daarvan zijn er ettelijke te vinden dus koos ik deze keer voor het Servisch rijstvlees, lekker en super eenvoudig. Te serveren met …. Rijst!

Ingrediënten voor vier personen
500 gr varkensfilet / varkensgebraad
¼ l slagroom
2 paprika’s
1 ui
50 gr boter
zout
paprikapoeder

Bereiding
Snijd het vlees in hele dunne plakjes, bestrooi deze met zout en paprikapoeder en laat het zo’n 10 minuten staan. Snipper ondertussen de ui en fruit deze in 25 gr boter aan tot hij glazig is. Voeg dan het vlees toe en bak dit even op hoog vuur aan tot het gekleurd is. Giet dan de room erbij en laat een beetje inkoken. In de tussentijd de paprika in dunne reepjes snijden en in de rest van de boter 5 minuten laten smoren. Schep de paprika over het vlees en serveer met rijst!

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s