Echt in balans met Charlie’s kitchen (Review)

Je eigen omgeving ontdekken is één van de voordelen van Corona

2020. Een jaar dat we allemaal zo snel als mogelijk willen vergeten. Half februari begon de Coronacrisis hier bij ons in het zuiden. Was het carnaval? Toeval? Waarschijnlijk waarde het al langer rond. Zoonlief kwam thuis te zitten en zelf startte ik met thuiswerken en dat doe ik nu, ruim 8 maanden later nog steeds. In maart werd mijn dochter ziek, snel gevolgd door zoon en vrouw. Als één van de eersten gingen we in quarantaine. Dochter en zoon waren na een week weer opgeknapt. Mijn vrouw duurde langer. Veel langer. Testen was er in maart nog niet bij. Dat zou het beleid toch niet veranderen was het motto. Reuk en smaak waren verdwenen. Bij mij ook trouwens, maar ik heb verder nooit klachten gehad. Pas veel later werd via een antistoffentest bevestigd dat het inderdaad Corona was, maar dat wisten we al lang natuurlijk. Ondertussen werkt mijn vrouw nog steeds geen hele dagen omdat het maar niet lukt om de conditie op het oude niveau te krijgen van werken en twee keer in de week sporten.

Aangezien ik thuis degene ben die kookt, je hebt een hobby of je hebt hem niet, werd mij vriendelijk doch dringend verzocht ervoor te zorgen dat de Coronakilo’s er niet aan komen, of voor zover ze er al waren, ze er weer vanaf zouden gaan. Maar hoe doe je dat? Komt ook nog eens bij dat we niet met zijn tweetjes wonen. Het huishouden bestaat op dit moment uit vijf en soms zes volwassenen. Hartstikke gezellig, maar ook zoveel mensen, zoveel wensen. Dat maakt het niet gemakkelijker.

En toen viel Charlie’s kitchen op de deurmat! Het eerste boek van Charlotte de Jong die ik al kende van haar blog charlies-kitchen.nl. Hidde de Brabander schrijft op de achterkaft precies wat zo fijn is aan dit boek: ‘Alles mag. Charlotte legt uit hoe je de balans behoudt, maar dat genieten van het leven het allerbelangrijkst is’. Is dat niet wat we in deze tijd allemaal nodig hebben?

Natuurlijk ken ik ze, de diëten. Ketogeen, koolhydraatarm, 16-8-vastendieet, maar krijg dat maar eens voor elkaar in een zo divers huishouden als het onze. Bovendien hebben we ze allemaal al eens met wisselend succes geprobeerd. In andere kookboeken lees ik dat het absoluut geen dieet is, maar een levensstijl. Prima, maar dat willen we niet alle zes.  

En toen viel Charlie’s kitchen op de deurmat. Geen dieet, geen levensstijl en het sprak mij meteen aan. Wat mijn vrouw mij namelijk vroeg was: wat moet ik met mijn ontbijt? Wat neem ik mee voor mijn lunch? Wat als ik honger krijg? Juist op die vragen geeft Charlie’s kitchen een antwoord! Zowel voor het ontbijt als voor de lunch is er een uitgebreid hoofdstuk. Voor thuis of om mee te nemen én er is een speciaal hoofdstuk voor de tussendoortjes.
Natuurlijk is koken mijn hobby. Aan hoofdgerechten geen gebrek in mijn eigen repertoire, toch biedt het hoofdstuk ‘diner’ in Charlie’s kitchen mij nog voldoende inspiratie.  De pasta met kipballetjes, cherrytomaatjes en rucola bijvoorbeeld of de prei-andijviestamppot met spekjes. Allebei Charlie’s blog favo’s trouwens. De meest bekeken recepten van het blog van Charlotte de Jong.

Charlotte de Jong is gecertificeerd voedingsdeskundige en balanscoach. Ze weet dus waar ze over praat. Het boek begint met 10 golden rules voor een leven #echtinbalans. Soms een open deur (drink veel water), soms een verademing (koolhydraten mogen) en soms tegen dovemans oren (ga bewust offline). Gelukkig is Charlie’s kitchen geen theorieboek geworden maar een superhandig kookboek. Zeker in deze tijd! Bedankt Charlotte, ook namens mijn vrouw!

Charlie’s Kitchen van Charlotte de Jong is een uitgave van uitgeverij Becht.
224 pagina’s | ISBN 978 90 230 1639 7| € 21,99

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, familie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s