De smaakmakers van The Wasted Chef

Dit jaar hebben we al meer in onze tuin gezeten dan het hele vorige jaar bij elkaar. Dat heeft meerdere redenen. Één daarvan is het mooie weer. Uiteraard! Maar dat was vorig jaar ook niet slecht kan ik me herinneren. Toen zaten we met Pasen immers bijna twee weken op een camping. Dat is ook de tweede reden dat we meer tijd doorbrengen in onze tuin. De coronamaatregelen dwingen ons om thuis te blijven. Campings zijn gesloten, festivals afgelast en zelfs etentjes met vrienden gingen niet door. Wat wel mag is een barbecue in eigen tuin. Inmiddels hebben we er een aantal gehad. De ene keer wat uitgebreider, de andere keer wat eenvoudiger. Soms met veel voorbereiding, soms met wat minder.

Thewastedchef

The Wasted Chef

Na een dag (thuis)werken heb ik niet altijd zin om nog veel voorbereidingen te doen. Meestal zijn het dan hamburgers, speklappen en worstjes en een enkele kant-en-klaar-saus. Eigenlijk wel jammer want iets meer aandacht maakt het zoveel gezelliger en specialer.

Dat vindt ook Lucas Smits. Al enkele jaren actief onder de naam The Wasted Chef. Daar ken ik hem al enige tijd van en ik mocht inmiddels een aantal keer van zijn kookkunsten genieten. Lucas stelde in coronatijd  een aantal producten samen die zeer geschikt zijn voor de barbecue, maar zeker ook gebruikt kunnen worden in de keuken.

herbal oil the wasted chefOnze barbecue begon, in dit jaargetijde nog vroeg in de avond in een heerlijk zonnetje op ons terras achter in de tuin. Biertje, wijntje, stokbroodje. Dat stokbrood gaat prima met wat goede olijfolie en wat zeezout. The Wasted Chef maakte daarvoor een heerlijke Herbal Oil met onder andere knoflook en tijm en een prima daarbij passende mix ‘Herbal Salt’ met onder andere zeezout, venkelzaad en rozemarijn. Zo wordt het doorspreken van de dag wel heel aangenaam.

Voor mijn barbecue gebruikte ik de Mediterranean Dry Rub van The Wasted Chef.  Mijn hamburgers, die ik eenvoudig zelf maakte van half-om-half gehakt, deden me toch een beetje terugdenken aan onze vakanties in Frankrijk en Italië. Voordeel van de rub is, behalve dat wij hem allemaal erg lekker vinden, dat er geen toevoegingen in zitten zoals in de meeste op grote schaal gemaakte mixen wel het geval is. Zeker een aanrader!
dry rubEen barbecue is natuurlijk niet compleet zonder barbecuesaus. Uit ervaring weet ik dat het nog best een werkje is om een goede barbecuesaus te maken. Natuurlijk kan je dat de avond van te voren doen. Je kan ook de Smokey BBQ Sauce van The Wasted Chef gebruiken. Maak er zelf nog een eenvoudige knoflooksaus bij en iedereen is tevreden.

Het werd een heerlijk avondje. Net iets specialer dan onze fastfoodbarbecue.
Behalve voor de barbecue kan je de smaakmakers van The Wasted Chef ook in de keuken gebruiken. Volgende week geef ik jullie mijn recept van een Aziatische stoofschotel waarvoor ik de Asian Marinade gebruikte. Ik kan nu al verklappen dat ook die erg lekker was.

Dit bericht werd geplaatst in Tilburg, Winkels. Bookmark de permalink .

Een reactie op De smaakmakers van The Wasted Chef

  1. Pingback: Kok in Lockdown – Annemieke Friesen  & Rien van Linschoten | Frankrijk blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s