Osso buco van konijn

IMG_1247

‘Krijg je daar nou nooit genoeg van?’ wordt me wel eens gevraagd. Steeds maar weer die recepten lezen en bekijken ? Ik ben inderdaad in de gelukkige omstandigheid dat ik veel kookboeken en recepten mag lezen en nee, ik krijg er tot nu toe geen genoeg van. In tegendeel, in september waren we in Zuid-Frankrijk en natuurlijk had ik een paar mooie kookboeken bij me. Toch kan ik het dan niet laten om bij de kassa van de E. Leclerc gauw de nieuwe editie van ‘Gourmand’ op de band te gooien. Een tweewekelijks kooktijdschrift. Deze keer viel hij me op omdat het een editie was over aardappelen. Dan denk ik meteen aan stamppotten, ovenschotels en aan winter. Misschien zie je die later nog wel terug.

Ook trof ik 8 recepten aan voor de bereiding van konijn en laat ik deze week nu net op de markt een konijn gekocht hebben. Bij een poelier, niet bij een dierenhandelaar.

Ik koos voor de Osso buco van konijn. Die presenteerde ik met geroosterde groenten uit de oven.

IMG_1250ingrediënten
1 konijn in 6 stukken gesneden;
30 g boter;
olijfolie;
1 winterwortel;
200 g witte champignons;
2 rode uien;
880 ml gepelde tomaten uit blik;
2 stengels bleekselderij;
1 geplet teentje knoflook;
2 laurierblaadjes;
2 takjes verse tijm;
sap en schil (zeste) van een sinaasappel;
Zout en peper.

Bereiding
Rasp de schil van de sinaasappel (enkel de buitenkant, niet het wit) en pers het sinaasappelsap uit.
Bak de stukken konijn met de boter en olijfolie in een grote braadpan. Kruid met zout en peper. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortels en de gesnipperde uien toe. Bak gedurende 10 minuten. Voeg dan de tomaten, de selderij, de knoflook, het laurier, de tijm en de champignons toe. Voeg het sinaasappelsap en de zeste toe. Stoof gedurende minstens 1 uur. Breng verder op smaak met peper en zout.

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, recept, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s