Un Monaco, s’il vous plaît?

monaco fotoOp het terras in Frankrijk een heel normale vraag. In Nederland is deze mix wat minder bekend. Toch is de dorstlesser zeker de moeite waard en eenvoudig te maken. Al zijn er in dit geval meer wegen die naar Rome leiden. Verreweg de eenvoudigste is om een scheutje grenadine (granaatappelsiroop) in een hoog bierglas te gieten en dit aan te vullen met Radler 2% (0% mág natuurlijk ook).

Op het terras zal er normaal gesproken voor gekozen worden om het scheutje grenadine eerst te verdunnen met wat Sprite, Seven up of Spa Citron en vervolgens aan te vullen met pils (bière pression). Dat in de verhouding 1 deel limonade op 2 tot 3 delen bier. Een sneeuwwitje met Grenadine dus eigenlijk. Mocht je het liever helemaal zonder limonade drinken, bestel dan een Tango.

In Frankrijk wordt Radler al meer dan 20 jaar verkocht als Panaché en in de Franse supermarkt staat er naast de Panaché meestal ook kant-en-klare Panaché Monaco. Beide overigens op de markt gebracht door ons eigen Heineken!

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s