Salade met kip en flatbread

Het is al weer anderhalf jaar geleden dat ik meedeed aan de Foodblogswap. Daarbij koken foodbloggers recepten van elkaars blog. Deze keer kookte ik van het blog van Simone: fitenpuur.nl.

Simone is voedingsadviseuse en haar recepten zijn dan ook overwegend gezond. Overigens is fitenpuur.nl niet enkel een receptensite maar gaat het ook in zijn algemeenheid over een gezonde levensstijl. Dus mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan gerust een kijkje.

Ik moest wel even goed zoeken op het blog van Simone omdat ik op zoek was naar een gezonde volledige maaltijd terwijl Simone erg houdt van desserts en gezonde tussendoortjes. Uiteindelijk vond ik er één en die viel thuis ook nog eens erg goed in de smaak. Tegelijkertijd kon ik ook weer iets van mijn to-do-lijstje schrappen: Flatbread. Ik koos voor de Salade met kip en plat brood. Eigenlijk een combinatie van twee blogs van Simone. Hier en daar koos ik wel voor wat meer gangbare en misschien iets minder gezonde ingrediënten.

kipsalade platbroodSalade met kip en flatbread

ingrediënten Flatbread:
200 gram tarwebloem;
3 el olijfolie of druivenpitolie;
125-150 ml lauwwarm water;
½ tl zout;
1 tl gedroogde oregano.

Ingrediënten salade met kip:
400 gram kipfilet in blokjes;
1 ui;
peper, zout, tijm;
olijfolie;
300-400 gram gemengde sla;
½ komkommer;
50 gram alfalfa;
Dressing naar keuze*.

Bereiding
Meng voor het Flatbread alle ingrediënten in een deegkom. Begin met 100 ml van het water en voeg zoveel toe tot een mooie kneedbare bal ontstaat. Deel deze in vieren en maak daar met een deegroller vier platte broodjes van. Bak deze op halfhoog vuur  één voor één in een koekenpan in ongeveer 5 minuten aan beide zijden bruin.

Bestrooi de kipblokjes met peper, zout en wat gedroogd tijm. Snijd de ui in halve ringen. Braad de kipblokjes in een andere pan goudbruin en voeg de uiringen toe. Laat dit op niet al te hoog vuur gaar worden.

Meng de sla met de dressing. Maak deze zelf of gebruik je favoriete dressing uit de winkel. Voor mij is er maar één dressing die ik koop en niet zelf maak. Dat is de *Caesardressing van Cardini’s. Verkrijgbaar bij alle grote supers en heerlijk bij kipgerechten. Verdeel de sla over vier borden. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel die ook. Leg ook op ieder bord een pluk alfalfa. Zodra de kip met de ui gaar is verdeel je die ook over de borden. Leg als laatste op ieder bord een flatbread.

Ohmydish.nl
Natuurlijk kookte ook iemand van mijn blog voor deze foodblogswap. Dat blog met recept vind je hier.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s