Cadeautjes

Misschien herken je het wel. De cadeautjes die je soms krijgt van het weer en van de omgeving waar je op dat moment bent. Natuurlijk kan je het vliegtuig pakken en vliegen naar een bestemming met zon-garantie. Maar dat is een beetje hetzelfde als je eigen cadeautje kopen. Ook niet verkeerd, begrijp me goed.

In 2014 hadden we een tweedaagse tussenstop in de buurt van Speyer toen we terugkwamen van een behoorlijk verregende vakantie aan het Gardameer. Het weer was geweldig de voortent lag op een groot veld te drogen en Speyer leek op dat moment voor ons een soort paradijsje op aarde. Het mooiste moment van de vakantie.

Een soortgelijke ervaring hadden we een jaar later toen we nog op weg waren naar ons vakantieadres. Frejus was het einddoel maar we maakten een tussenstop in de buurt van Lyon om daar een dagje rond te kijken. Het was dertig graden en de caravan stond heerlijk langs een beekje. In plaats van het drukke Lyon werd het een relaxed bezoekje aan Vienne en een lekker restaurantje in de buurt van de camping. Dat was achteraf een gouden keuze want hectiek kregen we later nog genoeg aan de Côte d’Azur.

Het zijn uiteraard niet enkel zomervakanties die cadeaus uitdelen. Een meivakantie met mooi weer is sowieso een cadeautje. Daar doen we ieder jaar dan ook ons uiterste best voor. Weken vooruit volgen we al Weeronline voor locaties binnen een straal van 500 km van ons huis. Soms een deprimerende bezigheid, soms volop keuze en vaak met als resultaat dat we terecht komen op plaatsen veel verder dan 500 km.

Marche de WazemmesDan zijn er nog de cadeautjes tijdens een weekendje weg. Weekendjes weg worden bij ons lang van te voren ingepland in de agenda. Lang voordat Weeronline ook maar één zinnige uitspraak kan doen over een eventuele voorspelling. Iedereen herkent dat waarschijnlijk wel. Als zo’n lente- of herfstweekend dan mooi uitpakt zijn het de mooiste cadeaus die je kan krijgen. Een terrasje achter glas bij een strandtent in Zoutelande in april of in oktober. Een dinertje op een verwarmd terras in september aan de Beenhouwerstraat in Brussel. Een laatste kop koffie op een terras in Lille tijdens de Marche de Wazemmes. Geniet van je dag!

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s