Vooroordelen

Frankrijk001Heb jij ze ook? Die vooroordelen over Frankrijk en de Fransen? Je er met de Franse slag van afmaken? De niet keurig geschilderde huizen en kozijnen? Het stokbrood onder de armen? De alpinopet? Of het vooroordeel dat Fransen niet de meest toegankelijke personen zijn? Dat ze absoluut géén Engels wíllen spreken?
Dat laatste vind ik juist de laatste jaren erg veranderd. Naar mijn zin wordt er juist te veel Engels gesproken. In winkels, op campings, zo gauw ze horen dat je geen Fransman bent schakelen ze meestal over op Engels. Met uitzondering van wat ouderen misschien. Maar neem van mij aan, die kúnnen ook echt geen Engels. Ik wil juist heel graag mijn Frans oefenen. Mijn vakantie-Frans, dat dan weer wel, bescheiden als ik ben. Waarschijnlijk ben ik daarin één van de weinigen. Op één camping op mijn laatste vakantie vroeg het aardige meisje aan de receptie of ik het misschien graag in het Frans wilde proberen? Vanaf dat moment sprak ze uitsluitend Frans tegen me.
Le prix du camping? Trente deux, soixante-dix euro!
Heerlijk, Franse cijfers. Daar was ik op school al goed in!
Morgen weer een recept. Frans uiteraard. Maar voor jullie wel vertaald in het Nederlands!

A demain.

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s