Kiezen!

FrankrijkBladerend door mijn blog gaat het alle kanten op. Leuk? Of misschien toch niet zo handig voor mijn volgers? Want zit iemand die wil afvallen met het vastendieet een week later te wachten op een recept met die heerlijke Penne met blauwschimmelkaas? En wat hebben lezers die mijn blog vonden vanwege de budgetrecepten aan verhalen over sterrenkoks? Een jaar geleden blogde ik al dat ik niet uitsluitend een receptensite wil zijn omdat mijn twee tot drie recepten per maand geen echte bijdrage leveren aan de stortvloed van recepten die over ons wordt uitgespuwd via allerlei kanalen.

De vakantie blijkt een prima moment om daar rustig over na te denken.
Die vakantie liep dit jaar wel anders dan gepland. Het einddoel zou Biarritz zijn. Met tussenstops in Rouen, Poitiers en Bordeaux. De campings waren al geboekt. De terugweg zou meer oostelijk zijn (onder andere Reims). Familieomstandigheden noopten ons onze reis drastisch in te korten en met een caravan betekende dat voor ons ook dat we dichter bij huis zouden blijven. Het werd uiteindelijk Orléans. Met een caravan goed te doen in één dag en voor ons bekend terrein door eerdere vakanties. Het werden toch nog 12 heerlijke dagen met alleszins mooi weer. Niets te klagen dus.
Orléans ligt in een gebied in Frankrijk aangeduid als Centre (– Val du Loire). Niet zo gek als je de ligging van dit gebied in ogenschouw neemt. Sterk streekgebonden gerechten heb ik er niet kunnen vinden. In tegenstelling tot onze eerdere vakanties in Frankrijk.

Frankrijk!
Komt dat niet steeds terug in mijn blogs? In onze vakanties? Op tafel?
En Italië dan? En Spanje? Duitsland? Azië?
Kiezen dus!
Frankrijk gaat het worden (met een beetje België 🙂 )
Het zal nog steeds veel over eten gaan. Maar bevrijd van het juk van recepten voel ik me veel vrijer om over Frankrijk te bloggen.
Verder doe ik hierbij een oproep! Ook zo’n liefhebber van Frankrijk? Heb je er ook wel wat over te zeggen maar wil je niet een eigen blog beginnen? Culinair wonder of vinoloog? Aardrijkskundige of geschiedkundige? Plaats zo nu en dan of op meer regelmatige basis zelf eens een artikel op hetetenisklaar.com! Interesse? Stuur me een bericht en we regelen het!

Frejus, Cote d'Azur

Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kiezen!

  1. Gerda zegt:

    Volgens mij kunnen al die categorieën die je noemt goed samen in één blog hoor 🙂 Kopje budgettips en Haute cuisine of zoiets…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s