Penne met paksoi en blauwschimmelkaas

Pasta met Paksoi en blauwschimmelkaasEigenlijk hadden we nu in de buurt van Bordeaux moeten zitten. Helaas is niets minder waar. Door omstandigheden hebben we dat op zijn minst uit moeten stellen en waarschijnlijk komen we deze vakantie helemaal niet meer zo ver. We hopen later alsnog op mooie dagen maar dan wat dichter bij huis. Voorlopig zijn we aan huis gebonden. Dezelfde omstandigheden vragen ook om een snelle en eenvoudige maaltijd.

Naast de tomaten, pepers en kruiden in mijn moestuintje had ik daar ook wat paksoi staan. Uit het moestuintje van AH. Dat was zonder meer een groot succes. Eerder hadden we er al een roerbakschotel mee en deze keer besloot ik er een heerlijke pasta mee te maken. Die viel zeker in de smaak tussen alle verplichtingen door.

Benodigdheden voor vier personen
400 gr kippendijfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stronk paksoi
250 gr champignons
150 gr blauwschimmelkaas (bv van Castello)
300 gr Penne
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de kippendijen in stukken. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd de stelen en het blad in stukken. Houd de dikste stukken van de steel apart die hebben een iets langere bereiding nodig. Kook de Penne in ruim water waaraan zout is toegevoegd gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit in een grote pan een scheut olijfolie en fruit daarin eerst de ui. Voeg op het laatst de knoflook toe. Bestrooi de kip met peper en zout en braad deze ook mee. Doe de champignons bij de kip in de pan en bak deze mee. Smelt de blauwschimmelkaas door de kip en de champignons en doe er ook de stelen van de paksoi bij. Op het laatste moment mag ook het blad van de paksoi en de gare pasta er doorheen. Laat even doorwarmen. Smakelijk eten.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s