Vastendieet en kookboeken

Soto Saoto soep Rens Kroes PowerfoodRens Kroes, Faja Lourens, Pascale Naessens, Ellen Hoog, Dafne Schippers. Bekende Nederlanders en Belgen die soms vrij plotseling ook verstand blijken te hebben van gezonde voeding en daar ook nog eens lekkere recepten mee verzinnen. De ideeën achter hun recepten laat ik maar even voor wat ze zijn. De recepten zijn vaak lekker en hebben weinig calorieën en weinig ‘snelle’ koolhydraten zoals aardappelen, pasta en rijst.

Pascale Naessens
Puur GenietenHet grote voordeel van het vastendieet is dat er maar twee dagen in de week rekening hoeft te worden gehouden met de maaltijd. Dat maakt het precies leuk om die twee dagen tóch met lekker eten bezig te zijn met recepten die je mogelijk anders zou overslaan. Want dat is wel wat ik deed. Ik kon maar heel weinig met die recepten. Neem bijvoorbeeld de boeken van Pascale Naessens, Belgisch model, presentatrice van onder andere 24Kitchen én vrouw van Paul Jambers (je weet wel, die) Steeds als ik haar boeken bekijk vraag ik me af: zijn dit voorgerechten? bijgerechten? Of toch een hele maaltijd? Voor onze vastendagen is het ideaal want de recepten bevatten over het algemeen weinig calorieën. De gedachten erachter die ook in haar boeken worden aangehaald vind ik persoonlijk nogal wat open deuren die worden ingetrapt. We weten zelf eigenlijk heel goed wat gezond is en wat niet.
Maar ik gebruik haar recepten, en van de eerder genoemden, wel als inspiratie op de vastendagen en zo wordt het vanavond dus kabeljauw met kokosmelk, limoen, tomaat en heel veel tuinkruiden uit de oven uit het boek ‘Puur Genieten 1’.

Ervaringen
grafiek 8 juni

Inmiddels zijn we ruim een maand bezig met het Vastendieet en ik heb jullie al een aantal keer een update beloofd van de voortgang. Het gaat goed. Sterker nog: ik moet gaan opletten dat het niet doorslaat naar de andere kant. Terwijl mijn partner doorgaat met twee keer in de week een vastendag zal ikzelf overgaan op één dag in de week. In die maand tijd ben ik namelijk 2,5 kg afgevallen. Daarmee kom ik net onder de 62 kg en heb ik een BMI van 22. Mooi als ik dat zo kan houden.
De vastendagen zijn goed vol te houden en ook de vijf andere dagen merk je toch dat je als vanzelf wat bewuster eet, zonder al te streng te zijn voor jezelf. Dat ijsje mag! Die Frikandel mag ook! Maar ik doe het eigenlijk niet.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, familie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s