‘Mijn’ België

achelse-kluisNog maar twee weken geleden zaten we, weliswaar uit de wind en in de zon, heerlijk op een terrasje op het binnenplein van de Achelse Kluis te genieten van een Achelse blonde Trappist. Als ik nu naar buiten kijk lijkt dat een eeuwigheid geleden. Op televisie zie ik de ene schaatswedstrijd na de andere voorbij komen. De tuinset kan nu echt naar de winterstalling.

fish-chipsGisteren ging ik toch nog maar weer even naar België. Naar de Carrefour Planet in Turnhout om precies te zijn. Een heerlijk ochtendje funshoppen om uiteindelijk thuis te komen met twee heerlijke maaltijden voor het weekend. Niet echt Belgisch maar wel mét verse vis van de schitterende visafdeling: Een Engelse Fish and chips met remouladesaus én een sterk vereenvoudigde versie van een Frans gerecht: Cassoulet. Witte bonen met spek en worstjes.

Over België schreef ik vorige week al een artikel voor het blog van Gereon de Leeuw: Gereons keuken thuis. Klik hier voor dat verhaal.

Dit bericht werd geplaatst in België, familie, vakantie, Winkels. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘Mijn’ België

  1. Nell Nijssen zegt:

    Funshoppen bij de Carrefour is aan mij ook helemaal besteed. Je herinnert me er opeens aan dat dat nodig weer eens moet gebeuren, thnx!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s