Buko salade

buko-saladeAls je zoet wilt dan krijg je zoet. Zoals deze typisch Filipijnse fruitsalade. Ik kreeg het recept van mijn schoonzusje die van Cebu op de Filipijnen komt. Behalve het fruit zit er een aantal typisch Filipijnse/Aziatische producten in die je alleen bij de toko kan halen: Nata de coco (gegeleerde blokjes kokosvocht in suikersiroop) en jonge kokosreepjes die in de toko in de vriezer zijn te vinden in zakjes water. Nata de coco wordt ook in Indonesië in ijskoude drankjes geserveerd.

Ingrediënten
(als dessert voor 4-6 personen)

Nata de coco (½ pot van 340 gram);
1 zakje Jonge kokos (450 gram , diepvries);
1 blik fruitcocktail (400 gram);
½ cantaloupe meloen;
150 ml slagroom;
½ blikje gecondenseerde melk;

Bereiding
Snijd de meloen in kleine blokjes en meng het fruit (inclusief de nata de koko en de jonge kokos) zonder de siroop door elkaar. Meng de slagroom met de gecondenseerde melk en giet het mengsel bij de vruchtensalade. Laat in de koelkast de smaken even lekker intrekken.

Dit bericht werd geplaatst in familie, Producten, recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s