Rotterdam en Markthal

Zaterdag waren we uitgenodigd voor een dagje Rotterdam.
Iets waar we erg naar uit keken omdat
A. het lang geleden was dat we er waren en onze vrienden al even niet hadden gezien;
B. Rotterdam hard op weg is om een Europese topstad te worden;
C. we nog nooit in de Markthal waren geweest, iets wat voor een foodie ongelooflijk is;
D. we heel graag bij Jamie’s Italian gingen eten.

Na een voortreffelijke lunch begonnen we ons dagje in Diergaarde Blijdorp waar we ter  ere van de ‘Dag van de Architectuur’ een rondleiding kregen. Leuk om te horen over de bijzondere architectuur van Sybold van Ravesteyn. Omdat ook Bokito met zijn gezin in een rijksmonument woont kwamen we die ook nog even tegen. Net als nog wat andere dieren trouwens. Een bijzondere dierentuin. In ieder geval het oude deel waar wij waren.

Vanuit Blijdorp liepen we naar het vernieuwde Rotterdam Centraal en de Trap ter ere van ‘Rotterdam viert de stad’. Dat kon nog net want een dag later werd hij definitief gesloten. Bovenaan een schitterend uitzicht over de prachtige skyline van Rotterdam. By far, de meest indrukwekkende van Nederland.

IMG_0140

Beneden aangekomen liepen we dankzij onze voortreffelijke gids via de Lijnbaan en de Koopgoot naar de Markthal waar vooral ik al heel lang naar toe wilde. De geuren en kleuren kwamen me direct tegemoet. Meteen waande ik me op vakantie. In gedachten zag ik de oude markthallen in Frankrijk en Spanje. Maar dan in een modern jasje gestoken. We slenterden van gang naar gang, gingen de toko in, bekeken de sambals en de bloemen en kochten witte truffelolie, Rotterdamse oude kaas, droge rode peperworst en amandelen. Vaderdag, een dag later, kon beginnen. 

Zoals gepland sloten we de dag af bij Jamie’s Italian bij de markthal. Blijkbaar de place-to-be op dit moment want elke avond worden daar 2-3 bezettingen gedraaid. In het weekend gaat de lunch over in het diner.
Wij begonnen met vier verschillende bruschetta’s (antipasti) en waren zo vrij deze in vieren te delen zodat we ze allemaal konden proeven. Ze waren allemaal goed. De spicy meatball was wat pittig. De Crab & Avocado was een aangename verrassing. Mijn tafelgenoten namen twee primi’s (pasta/risotto) en dat bleek meer dan voldoende als volledige maaltijd. Zelf koos ik voor de Sirloin steak (secundo) met portobello die van prima kwaliteit was. De huiswijn viel wat tegen. Daarom kozen we gezamenlijk voor een heerlijke Italiaanse wijn van Villa Borghetti. Dat maakte de avond nog een stukje completer. Het dessert (dolce) lieten we voor wat het was. Een kopje espresso bij onze gastheer en -vrouw maakte de dag helemaal af.

Dit bericht werd geplaatst in familie, Nederland, Restaurants. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s