Budgetbordje

Dit is deel twee over mijn uitdaging om voor 35 euro 5 dagen te koken voor 4 personen. Eerder beschreef ik al de eerste twee dagen. Nu dus verder met dag drie.

Dag 3 Varkensvlees met paprikasaus
Ik ging enkel langs de supermarkt om crème fraîche (light) en vlees te halen. 350 gram varkenspoulet in dit geval. Met één beter leven ster. Toch dingen waar ik tegenwoordig op let. Gelukkig zijn ze ook steeds beter verkrijgbaar in de super.
Eigenlijk vergiste ik me op dag 3. Het werd namelijk de tweede dag op rij dat we rijst aten. Dat had ik dus beter kunnen afwisselen met de volgende dag. Maar goed, uiteindelijk was het toch een totaal andere maaltijd. En gelukkig ook weer lekker.

rijst met paprikasaus en varkensvleesIngrediënten
350 gr varkenspoulet;
50 gr margarine;
1 ui in halve ringen;
1 rode paprika, in reepjes;
1 teentje knoflook, in plakjes;
1 el paprikapoeder mild;
½ tl paprikapoeder pikant;
125 ml crème fraîche;
1 el bloem;
2-3 dl groentebouillon;
peper en zout.

Bereiding
Braad de varkenspoulet aan in de margarine en voeg vervolgens de ui, paprika en knoflook toe. Fruit dit aan en voeg de paprikapoeders toe. Maak even goed warm en voeg dan de bloem toe. Verwarm weer door zodat ook de bloem gaar wordt. Doe vervolgens de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken. Roer op het laatst de crème fraîche er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveren met rijst en eventueel een frisse salade.

Dag 4 vissticks met een frisse salade

Er zitten in een week altijd wat drukke dagen. Dagen waarop er eigenlijk geen tijd is om rustig te koken. Dit was zo’n dag. Op weg naar huis reed ik dus snel langs de Lidl en kocht een pak vissticks (15 voor € 1,29, is dat vis?), gemengde sla en een komkommer. De rest had ik nog in huis van eerdere dagen. Thuis schilde ik direct de aardappelen omdat ik me had voorgenomen deze te bakken in de Actifry. Weight Watcher proof dus. Van de aardappels maakte ik wedges en dan moeten ze zo’n half uurtje in de Actifry. Tijd genoeg dus om een salade te maken van het zakje sla, komkommer (snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Daarna in halve maantje snijden), een ui, tomaatjes (eerder al gekocht) en achter in de koelkast vond ik nog wat gemengde pitten (als ik ze niet had gehad hadden ze er ook niet ingezeten, maar het geeft wel een lekker bite aan de salade. De dressing maakte ik van normale keukenkast-ingrediënten: olijfolie, wijnazijn, honing, peper en zout. Daarna konden ook de vissticks in de pan. Die zijn gelukkig zo klaar. Een eenvoudige maaltijd deze keer. Maar daarom niet minder lekker. De kinderen namen een lekkere klodder frietsaus bij de aardappeltjes dus ook die waren helemaal happy.

In een volgend blog lees je over dag 5 (met een heerlijk pastarecept) en een terugblik.

Dit bericht werd geplaatst in familie, recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Budgetbordje

  1. laurenfayb zegt:

    Zou ik ook eens moeten proberen 🙂 alleen valt het me wel telkens op dat vaak het goedkoopste eten ook het ongezondste is, of je hebt er veel werk aan om het klaar te maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s