Koolvis in mosterdsaus

koolvis met tuinbonenEigenlijk kende ik koolvis alleen uit de diepvries. Ik wist niet eens dat het een echte vissoort was. Zelfs één die gevangen kan worden in de Noordzee . Het is familie van de kabeljauw en staat, als we Wikipedia moeten geloven, en waarom zouden we niet, in Duitsland als Seelachs (zeezalm) op de menukaart. Al is dat misschien wat overdreven voor een vis waarvan 400 gram slechts net iets meer dan 2 euro kost.
Vroeger aten we het zo nu en dan. Later toen ik groot was eigenlijk nooit meer. Maar plots had ik er zin in. Een heerlijke budgetmaaltijd waar, wonder-boven-wonder, ook mijn kinderen twee keer van opschepten. Eet het met gekookte aardappelen, aardappelwedges, verse groente of een groente uit de diepvries zoals bijvoorbeeld tuinboontjes.

Ingrediënten voor vier personen:
600 gram diepvries koolvis;
300 gram visbouillon (van een blokje);
30 gram bloem;
30 gram boter;
200 ml melk;
flinke eetlepel grove mosterd;
peper en zout.

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook en voeg de (bevroren) koolvis toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
Smelt in een andere pan ondertussen de boter en voeg de bloem toe (roux). Gaar op laag vuur onder voortdurend roeren. Voeg, zodra de roux gaar is, de melk toe. Voeg vervolgens met een soep- of sauslepel nog ongeveer 200 ml van de visbouillon waarin de vis gekookt is toe tot de juiste dikte. Doe de mosterd erbij. Giet de bouillon met vis door een zeef en doe de gekookte vis bij de mosterdsaus. Even doorroeren (de vis moet niet meer te grof zijn), op smaak brengen met peper en zout en smullen maar.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Koolvis in mosterdsaus

  1. Danny zegt:

    Lekker, bedank voor het recept en zeker voor de saus. Heb het vandaag gemaakt met aardappel-peterselie blokjes met gebroken sperziebonen salade. Smullen hoor 😋🍰🍰

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s