Chocolade Hazelnootkoekjes van Katrin

chocolade hazelnootkoekjeDe afgelopen maand werd ik geteisterd door achtereenvolgens een longontsteking en een fikse verkoudheid. Nu was ik niet de enige in Nederland maar dat maakt het niet minder vervelend. Met een longontsteking werk je natuurlijk niet maar de weken daarna lukte dat weer wel, al was het soms met hangen en wurgen. De conditie was verdwenen. Zelden hebben we zoveel gemakkelijke maaltijden gegeten want ook de andere gezinsleden waren verre van fit. Langzaamaan begon de conditie en de zin in het koken terug te komen. Maar de inspiratie én de to-do-lijst die ik altijd in mijn hoofd heb zitten, waren met de conditie verdwenen. Terug op zoek dus naar nieuwe ideeën voor mijn blog. Ik dacht een recept gevonden te hebben in de oude doos waar ik zo nu en dan een greep in doe. Verder struinde ik, zoals wel vaker, het internet af naar recepten en ideeën. Beide waren prima maaltijden maar niet blogwaardig vonden we hier in huis.
kip met groene peper en wilde spinaziekip met pasta

 

Daarom deze keer de chocolade-hazelnootkoekjes van Katrins favoriete recepten.  Ik kwam het tegen toen ik kookte voor de foodblogswap van januari 2015. Alle eer gaat natuurlijk naar haar. Voor ons was het wat troostvoer voor de kwakkelmaand. Of een guilty pleasure, zo u wilt.

Ingrediënten
25 g pure chocolade (70% cacao); 100 g bloem; 75 g boter; 25 g gemalen hazelnoten; 1 ei; 40 g bruine basterdsuiker; ¼ tl bakpoeder; 20 hele hazelnoten

Bereiding
Rasp de chocola en meng het samen met de boter, bloem, hazelnoten, ei, suiker en bakpoeder tot een soepel deeg. Wikkel in plastic folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Maak van het deeg 20 kleine balletjes, zet ze op een met bakpapier bekleed bakblik en druk ze een beetje plat. Plaats in het midden van elk koekje een hazelnoot. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat ze afkoelen en bewaar in een koekblik.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Chocolade Hazelnootkoekjes van Katrin

  1. Nell Nijssen zegt:

    Leuk blog, René! Eindelijk weer eens een mannelijke kok die zich aan bloggen waagt! Follow you ….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s