Round up Foodblogevent november 2014: Gault Millau, De sterren en de 500 lekkerste.

michelinWe kunnen helaas volstaan met een korte beschrijving van de deelnemers aan het foodblogevent november 2014. Maar liefst twee inzendingen kwamen er binnen.
Wellicht was het thema niet aansprekend genoeg of misschien heeft het toch al tanende animo voor het event een nieuw dieptepunt bereikt.

007De eerste inzending kwam van Gereon van Gereon’s keuken thuis, die beschreef dat enkel het beeld van een gerecht niet voldoende is. Voor Gereon bestaat het maken van een mooie creatie namelijk uit vier elementen. In de eerste plaats het gerecht zelf, de ingrediënten. In tweede instantie de mooi gedekte tafel of het gezellige buffet. Ten derde de wijnen, die het eten afmaken. Of de hapjes, die de wijnen begeleiden. En als laatste het gezelschap. Het meest belangrijke van de vier. Eten is een sociale gebeurtenis, volgens Gereon en moet je niet alleen doen, want dan wordt het een instrumenteel iets. Om je te voeden, je hebt ook brandstof nodig. Maar een creatie is pas imposant als alle vier deze elementen samen komen. Vooral in goed gezelschap en bij mooie verhalen. Je hebt dan geen plaatje meer nodig…. Het geheel zal in je geheugen achterblijven. Als een filmpje.

mosselen amandel citroenkruim5De tweede inzending was van Christien van Oesters en uien. Haar Mosselen met amandel-citroenkruim zijn zeker op sterrenniveau want het is afkomstig van het met twee sterren bekroonde restaurant Inter Scaldes van topchef Jannis Brevet. Christien kreeg zin in dit gerecht toen ze in het centrum van Yerseke de zilte lucht rook van de Oosterschelde en meeuwen hoorde krijsen. Omdat ze ook op zoek was naar nieuwe gerechten besloot ze deze mosselen te maken. En hoewel door een sterrenchef geschreven is het eenvoudig en door iedere thuiskok zelf te maken.

Het stokje voor de hosting van het foodblogevent van december 2014 geeft ik door aan Christien van Oesters en uien. Hopelijk weet zij toch meer mensen enthousiast te krijgen voor deelname aan het event.

Dit bericht werd geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Round up Foodblogevent november 2014: Gault Millau, De sterren en de 500 lekkerste.

 1. Anke zegt:

  Misschien moet er opnieuw eens een link van het event zelf iets worden geplaatst. Ik had jammer genoeg een te drukke maand…hoewel dat dit geen excuus mag zijn

  Like

 2. Ad zegt:

  Eten is i.d.d. een sociale gebeurtenis. Maar als het gezelschap wat groot wordt dan zal de aandacht van het eten afgeleid worden, dat is natuurlijk ook jammer.
  Lekker eten hoeft niet complex te zijn maar om het 1 op 1 te kopiëren dat s toch echt weer een ander verhaal, 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s