Broccolischotel met kip en tomaat

OvenschotelVoor de foodblogswap van augustus 2014 mocht ik koken van het veelzijdige blog van toekomstig voedingsadviseuse Annemieke www.eethetbeter.nl. En wat de naam al doet vermoeden gaat het in de eerste plaats over voedzaam en gezond eten. Daarnaast maakt Annemieke af en toe nog wat uitstapjes naar persoonlijke onderwerpen en reviews over voeding en huidverzorgingsproducten onder het pseudoniem Statzmeisje.
Hoewel het blog van Annemieke pas een jaar oud is staan er toch behoorlijk wat recepten op. Al valt dat voor hoofdgerechten nog wel mee. Verder had ik deze maand al heel veel gekookt en dus vond ik het wel eens lekker om een weekendje rustig aan te doen. Zo kwam ik bijna automatisch uit bij de Kleurrijke ovenschotel. Eenvoudig en gezond. En het viel in de smaak want de schaal ging leeg.
Nu zijn wij nogal vleeseters en ik vond enkel wat gerookte kipreepjes wat krap. Daarom verving ik die door gebakken, in blokjes gesneden, kipfilet die ik eerst bestrooid had met Thaise kippenaroma van de toko. Maar ze kunnen natuurlijk ook op smaak worden gebracht met peper en zout.
En omdat het nog steeds tomatentijd is heb ik de hoeveelheid tomaat verdubbeld. Al heb ik er, om te voorkomen dat het gerecht te nat werd, wel de pitjes uitgehaald.

Ingrediënten
1 stronk broccoli (plm. 500 gram)
500 gram tomaten
1 kipfilet (plm. 200 gram)
125 gram champignons
1 bol mozzarella
100 gram geraspte kaas
100 gram ongezouten cashewnoten
4 eieren
zout en peper
beetje boter of olie om ovenschaal in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng deze op smaak met peper en zout of gebruik bijvoorbeeld kippenaroma uit de toko. Braad de kipfilet rondom bruin. Snijd de broccoli, inclusief de stronk, in kleine stukjes. Snijd de champignons en de mozzarella in schijfjes. Snijd de tomaat eerst in vieren, verwijder de pitjes en snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Kluts de eieren en voeg er wat peper en zout aan toe.
Vet een ovenschaal in en verdeel de broccoli, de champignons, de tomaten en de kipfilet over de ovenschaal. Leg de plakjes mozzarella en de cashewnoten er boven op en verdeel de eieren over de schaal. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschaal een half uur in de oven. Het gerecht is klaar als de eieren gestold zijn.
Smakelijk eten.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

4 reacties op Broccolischotel met kip en tomaat

  1. Pingback: Balansdagen | Frankrijk blog

  2. Han Messie zegt:

    Kip is zonder meer al erg lekker. Maar dit is echt een culinaire uitdaging om er een vorstelijk kipgerecht van te maken!

    Like

  3. De ovenschotel ziet er prachtig uit zeg! Ik krijg er ook meteen weer trek in 🙂 Leuk stuk, complimenten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s