Nagerecht 2: Peer met notencrumble

peer met notencrumbleIn dit blog kreeg ik tips voor gemakkelijke en lekkere nagerechten. Ik beloofde ze allemaal te gaan maken. Of dat er van gaat komen weet ik nog niet maar deze keer stond in ieder geval de tweede op het menu nadat ik eerder al slagroomijs met Mars had gemaakt. Het recept van deze Peer met notencrumble komt oorspronkelijk van Leukerecepten.nlZelf vond ik er de eerste keer dat ik het maakte veel te veel boter/bloem/suiker deeg bij zitten. Dat heb ik dus wat verminderd in het recept. Verder heb ik de peren geschild wat ook niet volgens het oorspronkelijke recept was. Lekker.

Ingrediënten voor vier personen
2 peren
Snufje kaneel
2 eetl honing
Slagroom of ijs om er bij te serveren

Crumble
40 gr boter
3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc)
3 eetl suiker
45 gr bloem

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg. Schep de noten er door. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Bestrooi de bovenkant met wat kaneel en bedruip met een beetje honing. Leg de peren in een ovenschaal en schep de crumble er op. Zet de peren ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin kleuren bovenop. Serveer ze lauw met een toef slagroom of een bol ijs.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nagerecht 2: Peer met notencrumble

  1. Pingback: Nagerecht 3: Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg | Het eten is klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s