Enchilada’s

Enchilada'sWeer eens een eenvoudig recept van internet geplukt waarvan ze thuis gewoon hebben gesmuld. Sterker nog: Inmiddels hebben we het minstens drie keer gegeten en lijkt het een blijvertje. Heerlijk alternatief voor aardappelen, rijst of pasta. Dat ontbrak er bij ons thuis eigenlijk nog aan, behalve dan een lekkere verse soep met stokbrood of een kaasfondue. Zelf hebben mijn vrouw en ik ook nog niet zo’n moeite met een bonenschotel, integendeel, maar de volgende generatie lust het niet. Vreemd als ik bedenk dat we vroeger bij de scouts Chili con carne als lekkernij aten die iedereen lustte (dit in tegenstelling tot de rijstepap met tuttifrutti overigens).
Verder sluit het mooi aan bij mijn verzameling Knorr-recepten zonder zakjes. Één van mijn best bekeken blogs gaat er over en ook van de Argentijnse Chimichurri heb ik inmiddels een goed recept.
Dit recept komt dus van www.leukerecepten.nl. Verder geen wijzigingen, behalve dat ik thuis helaas een paar korianderhaters heb en deze dus heb vervangen door platte peterselie. Hieronder het originele recept van deze opgerolde tortilla wraps gevuld met kip en feta overgoten met een heerlijke pikante tomatensaus.

Enchilada’s

Ingrediënten
1 rode ui
500 gr kipfilet
1 blik tomaten in blokjes a 400 gram
2 el crème fraîche
75 gram feta of witte kaas, in blokjes
1 teentje knoflook
8 tortilla wraps (kleinste formaat)
2 el olijfolie
Verse koriander, fijn gesneden
4 el groene pepers uit pot
4 el geraspte kaas
Boter om in te vetten

Bereiding
Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de crème fraîche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla’s en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven (voorverwarmd op 190 graden) totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een frisse salade.

Dit bericht werd geplaatst in familie, recept. Bookmark de permalink .

4 reacties op Enchilada’s

 1. Ad zegt:

  Geslaagde test, het was een smakelijke maaltijd, bedankt.

  Like

 2. Ad zegt:

  Lijkt me wel een lekker en makkelijk recept. Lies gaat het binnenkort eens maken, ben benieuwd.

  Like

 3. Claudia zegt:

  Hmm ziet er lekker uit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s