Gauderfest in Zell am Ziller

Gauderfest biertafels

Maandenlange studies gingen er vooraf aan onze vakanties in de meivakantie. Dat begon met een wensenlijstje: Waar is wat te doen? Waar zijn we nog niet geweest of waar zijn we juist wél geweest en willen we nog wel een keer heen? Voor de maximale afstand was ook de duur van de reis belangrijk. Voor een week reis je niet met de caravan naar de Ardèche. Twee weken is wel lang genoeg. Ik noem de Ardèche omdat het daar begin mei al best mooi weer kan zijn. Het weer is namelijk één van de belangrijkste factoren bij de keuze. Voor dit blog viel de keuze op Oostenrijk. Camping Aufenfeld in Aschau in het Zillertal om precies te zijn. Daar waren we eerder geweest en dat was goed bevallen. Vandaar dat het op het lijstje stond. Dat wensenlijstje staat ook op Weeronline en dan is het dagelijks kijken welke kant het weer opgaat in al die streken. Oostenrijk kwam er dat jaar als beste uit en geloof me, de negen jaren daarna stond Aschau im Zillertal steeds op mijn lijstje, maar het weer haalde het nooit meer bij dat voorjaar in 2013. Dat Aschau steeds op mijn lijstje bleef staan betekent natuurlijk dat we dat jaar een fantastische vakantie hadden. Een cadeautje qua weer in een heerlijke rustige omgeving tussen winter- en zomerseizoen in.

Gauderfest klederdracht

Één van de hoogtepuntjes, voor zover je die nodig hebt wanneer je van je rust geniet, was het Gauderfest in Zell am Ziller, genoemd naar de plaatselijke brouwerij die in het eerste weekend van mei haar deuren opende. Dat wij er waren was echt puur toeval. Er stond namelijk een ‘gewoon’ uitstapje naar Zell op het programma. We vielen midden in het feest. Een Oostenrijks feest met lange biertafels, klederdracht, een wedstrijd wie de beste koe had en een markt met streekproducten. Een feest voor de lokale bevolking want veel toeristen waren er niet zo begin mei. Dat maakte het extra speciaal.

Gauderfest koeien

In 2023 valt het Gauderfest in het weekend van 4 tot 7 mei. Mocht he vakantie, tijd én zin hebben!

Dit bericht werd geplaatst in familie, Oostenrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s